Közlekedési káosz fenyegeti a fővárost – sztrájkba lépnek szerdától a bukaresti metró alkalmazottai

Hírösszefoglaló 2018. november 19., 17:31

Meghatározatlan ideig tartó általános sztrájkot hirdettek szerdától a bukaresti metrót működtető vállalat szakszervezetének (USLM) tagjai – közölték az illetékesek az Agerpres hírügynökséggel hétfőn. A szakszervezet annak dacára is munkabeszüntetést jelentett be, hogy a bukaresti törvényszék hétfőn törvénytelennek minősítette a november 15-i figyelmeztető sztrájkot.

Fotó: Mediafax

Az USLM tájékoztatása szerint a sztrájkot naponta megtartják hajnali 4 és délután 4 óra között. Ugyanakkor a szakszervezet nyitott a tárgyalásra, főleg mivel a hírek szerint minisztercsere várható a szállításügyi tárca élén.

Mint ismeretes a metró alkalmazottainak elégedetlenségét elsősorban a bértárgyalások elakadása váltotta ki, amelyek során több mint 40 % -os béremelést követeltek.

A Metrorex hétfőn közölte, hogy a bukaresti törvényszék illegálisnak nyilvánította a szakszervezet által november 15-én kirobbantott figyelmeztető sztrájkot. A törvényszék azzal indokolta döntését, hogy az USLM nem tartotta be a társadalmi párbeszédről szóló jogszabályt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat