HIRDETÉS

Rengeteg embert és autót kellett kimenteni a hó fogságából

Krónika 2017. január 11., 11:03 utolsó módosítás: 2017. január 11., 14:18

Reggel 6 óráig 409 járművet és 1 002 személyt mentettek ki a hó fogságából a belügyminisztérium alárendeltségében működő mentőegységek – nyilatkozta az Agerpresnek Raed Arafat államtitkár, a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének (DSU) vezetője.

Arafat szerint a legtöbben Konstanca megyében szorultak segítségre, ott 245, a hóban rekedt járművet kellett kimenteniük, és 816 személyt helyeztek biztonságba. Jelen pillanatban a belügyminisztérium 17 500 alkalmazottja van terepen – tette hozzá az államtitkár.

A DSU honlapján közzétett információk szerint kedd reggel 7 órától szerda reggel 7 óráig országos szinten összesen 9 278 sürgősségi esethez szállt ki a rohammentő-szolgálat. 258 várandós nőt és 159 dialízisre szoruló személyt szállítottak kórházba. További 178 személyt bekísértek a hajléktalanszállókra, 70 személyre pedig kihűlt állapotban találtak rá, de egyikük sem halt bele a hipotermiába – derül még ki a weboldalon közölt adatokból.

Otthon, egyedül hozta világra gyermekét egy Ialomiţa megyei nő, mivel a mentő nem ért ki idejében hozzá. Az asszonyt és az újszülöttet utólag a sloboziai kórházba szállították – nyilatkozta az Agerpresnek George Damian, a Ialomiţa Megyei Sürgősségi Felügyelőség szóvivője. Amint elkezdődtek a szülési fájdalmak, a nő mentőért telefonált az 112-es egységes segélyhívószámon. A behavazott út miatt azonban a mentősök csak a szülés után értek ki a helyszínre, annak ellenére, hogy hókotró is kísérte őket. „Szerda reggel 7 óra környékén ért ki a mentő Dridu településre, de az asszony időközben már megszülte gyermekét. Az anyuka és az újszülött is jól vannak\" – nyilatkozta Damian.

Ismét fennakadásokat okozott a frissen lehullott hó Bukarestben, ahol a hóeltakarítással megbízott cégeknek nem sikerült megtisztítaniuk az utakat. Emiatt jelentős fennakadások keltkeztek szerdán délelőtt a tömegközlekedésben és az autós forgalomban. Gabriela Firea főpolgármester arra kérte a főváros lakóit, hogy ha lehetséges, legalább délig ne mozduljanak ki otthonról.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS