Pharmagedon: az oltási törvény ellen tiltakoztak Bukarestben

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 13., 18:46 utolsó módosítás: 2017. augusztus 13., 21:27

Több mint 150 személy tiltakozott vasárnap délután a bukaresti Victoriei téren az oltások kötelezővé tételét előíró törvénytervezet ellen.

Fotó: Barabás Ákos

Az akción résztvevők szentképeket és különféle táblákat tartottak a magasba, többek között ilyen felirattal: „A mi gyermekeink nem lehetnek a ti kísérleti nyulaitok”, „Elüldöztetek az országból több mint 5 millió embert. Most higgyük el, hogy a javunkat akarjátok?”, „Ahol kockázat van, ott választási lehetőséget is kell adni”, „Ne mérgezzetek meg az oltásokkal!” vagy „Pharmagedon”.

Az akció közepette valaki bevitt a tömegbe egy másfél éves gyermeket, akiről azt mondták, hogy nincs beoltva. Ezt tapssal fogadta a tömeg.

Az Agerpres beszámolója szerint a tiltakozók azt mondták, nyílt levelet intéznek a kormányhoz az oltástörvény ellen tiltakozva. Azért kifogásolják a jogszabályt, mert az kötelezővé teszi a vakcinák beadatását. A résztvevők szerint ez törvénytelen és alkotmányellenes, és reményüket fejezték ki, hogy nem veszik el tőlük gyermekeiket, ha elutasítják azok beoltását.

Elfogadta a kormány a védőoltástörvényt – csak a tanácsadás megtagadását büntetnék
A román kormány elfogadta szerdán az oltástörvény áprilisban kidolgozott, a súlyos kanyarójárvány közepette éles társadalmi vitát kiváltó tervezetét.  

A kormány szerdán fogadta el az oltástörvény tervezetét, amely jelenleg parlamenti jóváhagyásra vár.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat