Meghalt egy román katona Afganisztánban

MTI 2017. szeptember 15., 19:27 utolsó módosítás: 2017. szeptember 15., 19:54

Meghalt egy román katona, két másik pedig súlyosan megsebesült pénteken Afganisztánban, miután támadás érte a Kandahár közelében járőrszolgálatot teljesítő román alakulatot - közölte a védelmi minisztérium.

Az incidens Kandahár közelében történt, amikor a román katonák konvojban haladó páncélozott járművének egy pokolgépet rejtő autó ütközött és felrobbant.

A támadás során megsebesült három katonát mentőhelikopterrel szállították kórházba, de egyikük később belehalt sérüléseibe, a másik kettő állapota stabil.

Románia 620 katonával vesz részt a NATO kiképzésre, támogatásra és tanácsadásra összpontosító, Eltökélt Támogatás (Resolute Support) elnevezésű afganisztáni missziójában, további 300 román katona pedig más külföldi helyszíneken teljesít szolgálatot a NATO, az Európai Unió, az EBESZ vagy az ENSZ égisze alatt.

Románia több mint két évtizede aktív résztvevője a nemzetközi katonai műveleteknek Afganisztánban, Irakban, és a Nyugat-Balkánon. A pénteki incidenssel együtt eddig 29 román katona vesztette életét külföldön, elsősorban az afganisztáni missziókban vállalt feladatok teljesítése közben.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat