Liviu Dragnea szerint megmaradt a PSD parlamenti többsége és esélytelenek a leváltására irányuló próbálkozások

Hírösszefoglaló 2018. december 05., 19:13

Liviu Dragnea képviselőházi elnök szerdán kijelentette, hogy az általa vezetett Szociáldemokrata Párt (PSD) nem vesztette el parlamenti többségét, és hogy az ellenzék által tervezett bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni – írja az Agerpres.

Magabiztos. Liviu Dragnea szerint egy esetleges bizalmatlansági indítvánnyal nem tudná őt leváltani az ellenzék Fotó: PSD

Újságírói kérdésre válaszolva Dragnea azt mondta: „meglátjuk, hogy elvesztettük-e a parlamenti többségünket. Én azt mondom, hogy nem”. Szerinte a képviselőház szerdai plenáris ülésén, amelyen a Nemzeti Liberális Párt a házelnöki tisztségből való elmozdítását kérte, azért számoltak össze csak 148 szavazatot, mert „sok szociáldemokrata határon kívül van, sokan a folyosón voltak, és egyesek hiába nyomták meg a gombot azon a csodás rendszeren, az nem regisztrálta a jelet”.

A bizalmatlansági indítványra utaló kérdésre válaszolva Dragnea úgy felelt:

„Semmi esélye. Egyre csak fenyegetnek minket ezzel a bizalmatlansági indítvánnyal. Mégis mikor akarják benyújtani? Karácsonykor?”

A PSD elnökét Victor Ponta azon kijelentésére is reagáltatták a sajtó munkatársai, miszerint több szociáldemokrata párti politikus átigazolni készül a Pro Románia párthoz. „Így van, csatlakozzanak is hozzá, mert ő nagy politikus. Láttam, hogy bújik Raluca Turcan szoknyája mögé” – mondta Dragnea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat