Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Lesújtott a CNA a tüntetésekről ferdítő hírtévékre

Krónika | 2017.02.16. [17:27] | Utolsó módosítás: 2017.02.16. [20:09]

Fejenként 50 ezer lejes büntetést rótt ki csütörtökön az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) az Antena 3 és a România TV televíziócsatornákra, mivel ezek nem nyújtottak objektív tájékoztatást a tüntetésekről szóló híradásaikban.

rtvtunte_b

A médiahatóság szerint az Antena 3 és a România TV hírtelevízió megszegte azt a valamennyi audiovizuális csatornára kötelező érvényű elvet, hogy objektív tájékoztatást kell nyújtaniuk a közönségnek, a tények és események korrekt bemutatása és a szabad véleményformálásra való lehetőség biztosítása révén.

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a bukaresti testület emlékeztet, hogy a médiacsatornáknak számos követelményt kell figyelembe venniük, például azt, hogy világosan szétválasztják a tényeket a véleményektől, egy jelenséget vagy eseményt pedig csak ellenőrzött, helyes információkra alapozva, pártatlanul és jóhiszeműen mutatnak be.

A Realitatea TV azt az előírást sem tartotta be, miszerint a műsorvezetőknek, moderátoroknak tilos sértő vagy erőszakra buzdító kifejezéseket alkalmazniuk, és meghívottaikat is meg kell akadályozniuk ilyen kifejezések használatában. A CNA ugyanakkor a B1 televíziócsatornát is megrovásban részesítette, mert a képernyőre kiírt rövid címek nem tükrözték hűen a bemutatott tényeket és eseményeket.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Andrew
2017.02.26., vasárnap [12:00]
Romania TV vagy Realitatea TV nem ugyan az, jo lenne pontositani hogy most 3 csatornarol vagy 2 rol van szo...
Hozzászólások1