Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Johannis jövőre halasztotta a kormányfő kinevezését

Krónika | 2016.12.29. [17:01] | Utolsó módosítás: 2016.12.29. [17:50]

A bukaresti elnöki hivatalhoz közel álló források szerint Klaus Johannis nem fogja csütörtökön bejelenteni, elfogadja-e a koalíciónak az új kormányfőjelölt személyére vonatkozó javaslatát.

johannis-klaus_b 

Bukaresti hírügynökségi jelentések szerint az államfő mindenesetre alkalmasabbnak tartja a Szociáldemokrata Pártból (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE) álló koalíció második kormányfőjelöltjét, Sorin Grindeanut a miniszterelnöki tisztség betöltésére, mint Sevil Shhaideht.

Sorin Grindeanu egyébként csütörtökön Johannis meghívására látogatást tett a Cotroceni-palotában, ahol megbeszélést folytatott az államfővel. Az új kormányt nagy valószínűséggel már csak januárban iktatják be, teszik hozzá ugyanazon források, amelyek szerint az elnök és a leendő kormányfő közti viszony meg fog felelni a politikai együttélés feltételeinek.

A szociáldemokraták és liberális-demokraták által javasolt Sevil Shhaideh visszautasításáról az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozó források azt mondták: az elutasítás okai „geostratégiai" jellegűek voltak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét