Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Ghiţă együtt mulatott a DNA főügyészével egy villában?

Krónika | 2016.12.28. [17:25] | Utolsó módosítás: 2016.12.28. [17:38]

Videoüzenetben jelentkezett a korrupcióval gyanúsított, december 21-én nyomtalanul eltűnt Sebastian Ghiţă volt parlamenti képviselő, újfent bizonygatva a korrupcióellenes ügyészség vezetőjével ápolt állítólagos kapcsolatát.

ghita video_b 

Az üzletember-politikus tulajdonában lévő România hírtelevízióban szerdán bemutatott felvételt a csatorna állítása szerint egy hete hagyták hátra a televízió stúdiójában. Ghiţă – aki ellen hat feltételezett bűncselekmény ügyében folytatnak bűnbvádi eljárást a nyomozó hatóságok – ebben állítólag Laura Codruţa Kövesit, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetőjét kompromittáló dokumentumot mutat be. Az ismeretlen helyen tartózkodó politikus azt állítja, hogy korrupciós dossziéit „misztifikálja" a nyomozó hatóság, amely azzal zsarolta: szolgáltasson kompromittáló információkat Liviu Dragnea PSD-elnökről, ha azt akarja, hogy békén hagyják a családját.

„Engem is megkeresett nemrég a DNA egyik ügyvédje, aki köntörfalazás nélkül azt mondta: kapok még egy esélyt, ha feljelentést teszek Liviu Dragnea ellen. Ugyanezzel próbálkoztak két évvel ezelőtt Ponta ellen, most pedig Dragnea a célpont. Azt mondták, ha tudok valamit a Dragnea családról, amelyet 15 éve ismerek, békén hagyják a családomat, barátaimat. Azt kérték, tegyek feljelentést Dragnea ellen, hogy ne lehessen miniszterelnök" – jelentette ki Sebastian Ghiţă a România TV által sugárzott felvételen.

A decemberi választáson a szélsőségesen nacionalista Egyesült Románia Párt (PRU) színeiben indult, ám a törvényhozásba be nem jutott volt parlamenti képviselő egyúttal azt is állította, hogy számos alkalommal vett részt titkos, szűk körű találkozókon a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) különböző székházaiban Kövesivel. Az egyik találkozón rajtuk kívül csak Florian Coldea SRI-tábornok, valamint a romániai CIA-képviselet egyik tagja volt jelen. Sőt egy alkalommal egy sinaiai villában együtt mulattak, a rendezvényen pedig Vasile Dîncu leköszönő kormányfőhelyettes is ott volt.

„Megkérdezném Kövesi asszonyt, emlékszik-e arra a zárt körű sinaiai bulira, amelyen együtt mulattam vele és Vasile Dîncuval a La Chilia-n port című dalnak a jogállamra írt változatára?" – üzeni a DNA vezető ügyészének Sebastian Ghiţă. Akinek a nevére a DNA ploieşti-i ügyosztálya előállítási parancsot bocsátott ki a múlt héten, miután nem jelent meg a kihallgatáson a Ponta–Blair-ügyben. A volt képviselőt azóta sehol sem találják a hatóságok.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét