HIRDETÉS

Félig már megállapodott az RMDSZ a PSD-vel

Krónika 2016. december 20., 14:09 utolsó módosítás: 2016. december 20., 14:38

Majdnem kész az RMDSZ-szel való együttműködést szabályozó megállapodás vázlata, arról kell még megegyezni, hogy mikor írjuk alá a szerződést – nyilatkozta kedden Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A politikus elmondta: a PSD és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) képviselői hétfőn találkoztak az RMDSZ küldöttségével, vázolták a megállapodás legfontosabb pontjait. Dragnea hozzátette, arra számít, hogy a dokumentum legkésőbb szerda reggelig elnyeri végleges formáját.

Mint arról beszámoltunk, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök hétfőn megerősítette, hogy sor került az első találkozóra a PSD és az ALDE képviselőivel, hozzátette ugyanakkor, hogy nem jutottak végleges következtetésre. Az RMDSZ szövetségi elnöke azt is hangsúlyozta, az esetleges együttműködés kizárólag parlamenti szintű lehet.

Az RMDSZ a 2000 és 2004 között úgy biztosított parlamenti támogatást a PSD akkori, Adrian Năstase vezette kisebbségi kormányának, hogy az együttműködés feltételeiről évente megállapodást írtak alá. Ebben az időszakban fogadták el egyebek mellett a kisebbségek közigazgatási anyanyelvhasználatára, és a kommunizmus idején államosított ingatlanok visszaszolgáltatására vonatkozó törvényeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
10 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS