Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Dragnea „vigasztalja" a közmédia munkatársait

Krónika | 2016.12.28. [16:05] | Utolsó módosítás: 2016.12.28. [16:35]

Senkinek „nem kellene siratnia" a köztelevíziót és -rádiót – nyilatkozta szerdán Liviu Dragnea PSD-elnök, miután a képviselőház elutasította a 102 nem adójellegű illeték eltörlését előíró törvény újratárgyalására vonatkozó államfői javaslatot.

tvr szekhaz_b

„Szeretném, ha senki nem sírna a köztelevízió és a közrádió vállán. Ezek az intézmények mostantól kezdődően lesznek igazán függetlenek a politikától, hiszen ezután minden évben pontos összegben részesülnek a törvény előírásainak megfelelően. Most már nem kell megalázkodniuk sem a miniszterelnök előtt, sem a parlamentben, sem a pénzügyminiszter, sem a befolyásos politikusok előtt" – nyilatkozta Dragnea.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hangsúlyozta: a TVR átszervezését „nem nyomás alatt és nem az emberek menesztésével kellene elkezdeni". A képviselőház plénuma által szerdán megszavazott törvénytervezet a rádió- és televízió-előfizetési díjak eltörlésére is kiterjed. Ez utóbbi rendelkezés ellen a függetlenségüket féltő közmédiumok, valamint a hazai és nemzetközi médiaszervezetek is tiltakoztak.

Klaus Johannis államfőnek elvileg tíz napon belül kell kihirdetnie a törvényt, de az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) már bejelentette, hogy újabb alkotmányossági óvással próbálkoznak, amit a közmédia autonómiáját szavatoló előírásra alapoznak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Hogy szakadna rájuk az ég
2016.12.28., szerda [20:20]
Az embernek hányingere van amikor hallgatja a marosvásárhelyi rádió felszólítását,ami így hangzik:minden Romániában bejegyzett cég köteles rádió- és tévéilletéket fizetni függetlenül attól,hogy rendelkezik vagy nem az adás vételéhez szükséges készülékkel. Magyarul: egy olyan szolgáltatást akarnak kifizettetni amit a cég nem kér, nem vesz igénybe!
Hozzászólások1