HIRDETÉS
Szucher Ervin 2019. január 20., vasárnap

Luther-utcanévtáblát avattak a marosvásárhelyi evangélikus templom falán

Közel kétéves kitartó küzdelem után teljesült a marosvásárhelyi magyar evangélikus gyülekezet álma: vasárnap Luther-utcanévtáblát avattak a templom falán.

Szucher Ervin 2019. január 15., kedd

Feltámadt hamvaiból a marosvásárhelyi sportélet: öt csapattal is feljutást céloz a tavaly alapított VSK

Elégedettnek mutatkozott az új marosvásárhelyi sportklub vezetősége az eddigi eredményekkel: a VSK öt felnőttcsapata az összetett első helyéről várja a pontvadászatok folytatását.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2019. január 12., szombat

Műjégpálya-építés tízéves csúszással – elhárulhatnak a marosvásárhelyi csarnok befejezését gátló akadályok

Minden esély adott a 2008-ban elkezdett és évek óta félkész állapotban lévő marosvásárhelyi jégcsarnok befejezésére – állítja Cosmin Pop, a Maros Sportklub igazgatója. Az építkezés utolsó szakaszát az Országos Beruházási Társaság vállalná át. 

Hallgassa online rádióinkat
Szucher Ervin 2019. január 08., kedd

Nem mindenki örül a reptérfejlesztésnek – Péter Ferenc tanácselnök: egyesek gátolnák a vásárhelyi légikikötő korszerűsítését

Egyesek szántszándékkal gátolják a marosvásárhelyi repülőtér fejlesztését – vélekedik Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke. A megyei tanács nem áll le a korszerűsítési és bővítési munkálatokkal.

Szucher Ervin 2019. január 05., szombat

Ortodox cél a Székelyföld megjelölése – a templom- és kolostorépítési hullám után út menti feszületállítási láz vette kezdetét

Nemcsak Maros megye magyar többségű településeit lepték el az út menti ortodox keresztek; a bizánci jelképekből kijutott a Székelyföld színmagyar szegleteibe is. 

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. december 19., szerda

Amerikai pénz erődtemplomra – az Egyesült Államok támogatja a szászdályai istenháza felújítását

Közel 25 ezer euróval járul hozzá a szászdályai evangélikus erődtemplom restaurálásához az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége. Korábban az egerbegyi és százhalmi templomok renoválását támogatta a diplomáciai képviselet.

Szucher Ervin 2018. december 13., csütörtök

Kirakatmúzeum hiányosságokkal: visszaszorították a magyar elemeket a marosvásárhelyi sportközgyűjteményben

Dicséretes vállalkozásként, de silány kivitelezés után avatták fel Marosvásárhely sportmúzeumát. A sportcsarnokban helyet kapott kiállítótérben visszaszorították a magyar elemeket, és a többnyelvű feliratok is hiányoznak.

Szucher Ervin 2018. december 11., kedd

Letisztított magyargyalázás

Letisztította kerítéséről a magyargyalázó szöveget a marosvásárhelyi Szabadság utcai ingatlan tulajdonosa.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. december 10., hétfő

„Észrevétlen” magyargyalázás Marosvásárhelyen – a hatóságoknak nem szúrt szemet a forgalmas helyen díszelgő trágár felirat

Tíz napja zavartalanul áll egy jókora méretű magyarellenes felirat Marosvásárhely egyik legforgalmasabb városrészében anélkül, hogy a bekamerázott ingatlan tulajdonosa, illetve a városháza tudomást szerzett volna róla.

Szucher Ervin 2018. december 10., hétfő

Mihai Covaliu a Krónikának: a sport nem költség, hanem befektetés

Nem pénzkiadásként, hanem befektetésként kell tekinteni a sportra és annak infrastruktúrájára szánt összegekre – jelentette ki a Krónikának adott interjújában Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöke.

Szucher Ervin 2018. december 02., vasárnap

Elhunyt Hajdu Győző, a Ceaușescu-diktatúra magyar kiszolgálója

Életének 90. évében elhunyt Hajdu Győző marosvásárhelyi író, szerkesztő, egykori politikus. Hosszú ideig vezette az Igaz Szó folyóiratot, azonban igazán „maradandót” a diktatúra kiszolgálásával, majd az 1989 után tanúsított magyarellenességével alkotott.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. november 17., szombat

Szaporodnak az út menti bizánci keresztek – a magyar többségű községek vezetői szemet hunynak a törvénytelen terjeszkedés felett

Egyre több ortodox kereszt jelenik meg a marosszéki magyar többségű települések főútja mentén. A bizánci jelképek felállítói általában mellőzik a törvényes lépések megtételét, és építkezési engedély nélkül helyezik el a kereszteket. 

Szucher Ervin 2018. november 09., péntek

Nem ízlik a „román flekken” – színházi előadás plakátját cenzúrázná a magyarellenességéről híres politikus

Egy színházi plakát eltávolítását követeli Marius Paşcan Maros megyei parlamenti képviselő, aki azt állítja, hogy a grafika csúfot űz Romániából. A 3G Színház, a darab szerzője és több román színész is frappáns választ adott a magyargyűlöletéről elhíresült politikusnak.

Szucher Ervin 2018. november 08., csütörtök

Időutazás a Duna-deltai Gulag helyszínére – Ábrám Zoltán kegyeletőrző peripravai képeiből nyílt fotótárlat Marosvásárhelyen

Az egykori kommunista kényszermunkatáborról, a peripravai lágerről készült fotókiállításával, könyvvel és kiselőadással lépett a közönség elé Ábrám Zoltán, a marosvásárhelyi orvosi egyetem professzora. 

Szucher Ervin 2018. november 07., szerda

Kitessékelnék Makkai Gergelyt: a megyei RMDSZ elindította a marosvásárhelyi alpolgármester kizárási folyamatát

Mivel Makkai Gergely a felszólítás óta eltelt egy hónap alatt nem volt hajlandó lemondani marosvásárhelyi alpolgármesteri tisztségéről, a Területi Állandó Tanács kezdeményezte az RMDSZ-ből való kizárását.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2018. október 24., szerda

„Támadás folyik a hagyományos értékek ellen” – Sófalvi Szabolcs népszavazásról, családról, „természetellenes dolgokról”

Reális veszélynek tartja Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester, hogy a család meghatározásáról szóló népszavazás érvénytelensége után Romániában is kezdeményezni fogják a melegházasság engedélyezését.