Szucher Ervin 2019. május 24., péntek

Hangulatkeltéssel próbálják kiiktatni a román válogatottból a magyar focistát – Rădoi kitart a kisebbik Fülöp mellett

Nem mond le az ifjúsági román labdarúgó-válogatott bővített keretébe behívott Fülöp Lorándról Mirel Rădoi szövetségi kapitány csak azért, mert egyesek úgy vélik, hogy az FC Botoşani Puskás Akadémiához igazoló 21 éves játékosa többé nem képviselhetné Romániát.

Szucher Ervin 2019. május 19., vasárnap

Halálba visz a gépkocsivezetési kultúra hiánya – több oka lehet a romániai sofőrök által Nyugaton okozott számos balesetnek

Egyre gyakrabban okoznak súlyos balesetet az országból Nyugat felé tartó vagy onnan visszautazó romániai gépkocsivezetők. A tragédiák okát nagyrészt a vezetési kultúra hiányában kell keresni. 

Szucher Ervin 2019. május 15., szerda

Félmillió lejes kártérítést követel a marosvásárhelyi orvosi perre menő rektora Ádám Valériántól

Rágalmazás és becsületsértés miatt pert indított Ádám Valérián, a Romániai Magyar Orvos- és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) elnöke ellen Leonard Azamfirei. A MOGYTTE rektora 500 ezer lejes erkölcsi kártérítést követel.

Hallgassa online rádióinkat
Szucher Ervin 2019. május 12., vasárnap

Helyszíni a női kézilabda BL-döntőről: volt edzőjüket is legyőzték Görbiczék, megszerezte ötödik trófeáját a Győri Audi ETO

Ötödszörre emelhették a magasba Európa legértékesebb serlegét, a női Bajnokok Ligájának megnyeréséért járó kupát a Győri ETO kézilabdázói, akik 25-24-re legyőzték a vasárnap budapesti döntőben az orosz Rosztov-Dont.

    

Szucher Ervin 2019. május 11., szombat

Amerikából jött, mestersége címere: tornaművész – Márkos Ferenc számos erdélyi személyiségnek készítette el az arcképét

„Mindmáig sporttanár vagyok, aki szeret festeni” – állítja az Amerikában élő, 84 éves Márkos Ferenc, aki a marosvásárhelyi Református Kollégium öregdiákjaként újabb portékkal bővítette a patinás tanintézet arcképcsarnokát.

Szucher Ervin 2019. május 11., szombat

Új esély a tulajdon tisztázására – tarthatatlan volt a törvényben megszabott decemberi határidő

Időhiány miatt nem sikerült rendezni decemberig a beltelkek és házak tisztázatlan tulajdonjogát. Most újra lehetőség nyílik erre, és határidő sincs.

Szucher Ervin 2019. május 04., szombat

Sikerlekvár a szászok receptje szerint: Károly herceg ösztönözte, hogy helyi termékeket népszerűsítsenek Szászkézden

A Maros megyei Szászkézden élő Nagy Gizella számára az év során szinte nincs olyan nap, amikor valamiféle lekvárt ne készítene, és a legtöbbször a messziről érkező látogatók kedvéért teszi. Például az angol királyi udvarból érkező Károly herceg kedvéért, ugyanis a brit trónörökös szorgalmazta é

Szucher Ervin 2019. április 30., kedd

Önként feladott marosvásárhelyi kétnyelvűség – „elbundázott” per miatt lemondásra szólította fel a városházi jegyzőt az RMDSZ

Mulasztás miatt a városházi jegyző lemondását kéri az RMDSZ, mivel a Dianora Monica Cătană által vezetett jogi osztály nem tett eleget a törvény által előírt kötelességének, miszerint a bíróságon az önkormányzat érdekeit kell védenie. 

Szucher Ervin 2019. április 25., csütörtök

Nő a rezidens orvosok felelőssége és mozgástere – a páciensek és a vidéki kórházak is jól járhatnak

A páciensek biztonságának növelése érdekében törvénymódosítással tisztázták a rezidens orvosok szerepét és felelősségét. Ugyanakkor a változtatások következtében a vidéki intézmények oktatókórházakká nőhetik ki magukat.

Szucher Ervin 2019. április 24., szerda

Jogi labirintus a Kerekerdő szélén – teljesen tönkrement Szászrégen pompásra tervezett, ám évek óta félbehagyott szabadidőparkja

Végzetesnek bizonyult a 2012-es polgármester-választás a térség egyik legszebb kirándulóhelyeként elképzelt szászrégeni szabadidőpark számára: Nagy András polgármester távozásával félbeszakadtak a munkálatok, amelyek azóta sem folytatódtak. 

Szucher Ervin 2019. április 17., szerda

Újabb nacionalista támadás a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ellen – Paşcan, Tanasă és egy román iskola perli az intézményt

Nem nyugszanak a magyarellenességükről elhíresült román politikusok, civilek és pedagógusok, és peres úton szeretnék kicsikarni a 2018 nyarán újonnan létrehozott marosvásárhelyi római katolikus iskola felszámolását. 

Szucher Ervin 2019. április 12., péntek

Közös román–magyar autóverseny-bajnokságot terveznek, Marosvásárhely lehet az egyik házigazda

Közös román–magyar autóverseny-bajnokság szervezésében gondolkodik a két ország szakszövetsége, a futamok egyik helyszíne a Maros­vásárhely melletti új gyorsasági pálya lenne.

Szucher Ervin 2019. április 10., szerda

A marosvásárhelyi városháza „megtanulta” leírni Széchenyi nevét

Több mint egy évtizeddel a hajdani kommunista munkásmozgalom illegalista képviselőjéről, Ilie Pintiliéről elnevezett utca átkeresztelése után Marosvásárhely önkormányzata „megtanulta” helyesen leírni a legnagyobb magyarnak tekintett Széchenyi István nevét. 

Szucher Ervin 2019. április 10., szerda

Orvosolják a háziorvoshiányt – az egészségügyi törvény módosításával enyhítenék az ellátási gondokat

Az egészségügyi törvény módosításával próbálnak enyhíteni a háziorvoshiányon. Ezentúl a szakemberek a meglévő rendelőjükön kívül további egy, legfeljebb két másodlagos munkapontot is működtethetnek olyan településeken, ahol nincs orvosi rendelő. 

Szucher Ervin 2019. április 09., kedd

Kamikaze és feketelyuk a Víkendtelepen – élményfürdővé nőné ki magát a marosvásárhelyi strand

Négy új vízicsúszdával bővítené a városvezetés a marosvásárhelyi Víkendtelepet, új sportpályákat is kialakítanak. A befektetésekkel még több látogatót szeretnének becsalogatni nemcsak a városból és környékéről, hanem a környező megyékből is.

Szucher Ervin 2019. április 06., szombat

Döntőre készen a Gyulai-kastély kis őrei – a dévai Téglás Gábor Gimnáziumban rajtolt 2012-ben az Örökségünk őrei vetélkedő

Könyvjelzőkkel, lobogókkal, színdarabbal népszerűsítették a marosnémeti Gyulai-kastélyt a dévai Téglás Gábor Gimnázium kilencedikes diákjai, akik részt vesznek az Örökségünk őrei verseny április 7-ei országos döntőjében.

Hallgassa online rádióinkat