Szucher Ervin 2019. március 20., szerda

Gyógyítanák a romániai gyógyturizmust – a kormány stratégiáját és következetességét hiányolják a szakemberek

Az európai gyógyturizmus paradicsoma lehetne Románia, és főként az ország központi régiója, élen a Székelyfölddel – hangzott el azon a tanácskozáson, amelyet az öt évvel ezelőtt alakult Transylvania Regionális Balneoturisztikai Klaszter tartott. 

Szucher Ervin 2019. március 19., kedd

„Elfogytak” a liberálisok Marosvásárhelyen – Florea kilépése után öt városi tanácsosától vonta meg a bizalmat a PNL

Könnyen megeshet, hogy a jövő évi helyhatósági választásokig csonka marad Marosvásárhely önkormányzata, miután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nemigen talál a 25-ös listáján elegendő személyt ahhoz, hogy pótolja az alakulatból távozó öt tanácsos helyét.

Szucher Ervin 2019. március 13., szerda

Egy év sem volt elég a táblacserékre – lapunk munkatársai javították ki az utcanevek helyesírási hibáit Marosvásárhelyen

Több mint egy év sem volt elegendő Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármesternek, hogy ígéretéhez híven kijavíttasson néhány utcanévtáblát, többek közt a legnagyobb magyar, Széchenyi István helytelenül írt nevét. Munkatársaink korrigáltak az önkormányzat helyett.

Hallgassa online rádióinkat
Szucher Ervin 2019. március 08., péntek

A szép virágnak is kell a cégér Udvarfalván – az ország minden tájáról érkeznek vásárlók a Maros megyei falu virágkertészeteibe

Nem teljesen édenkerti azoknak az udvarfalvi gazdáknak az élete, akik virágtermesztésből keresik kenyerüket, vagy éppenséggel építik birodalmukat. A nőnapra vagy halottak napjára piacra kerülő virágokat termeszteni szép, de rengeteg áldozattal járó munka.

Szucher Ervin 2019. március 07., csütörtök

„Hazatelepedne” Vincze Loránt – Székelyföld képviselője szeretne lenni az Európai Parlamentben a FUEN elnöke

Ha az embernek lehetősége van, lokálpatriotizmusát tettekben is megmutatja – nyilatkozta Marosvásárhelyen csütörtökön az RMDSZ színeiben induló Vincze Loránt, aki úgy fogalmazott, a Székelyföld képviselője szeretne lenni az európai parlamenti választásokon.

Szucher Ervin 2019. március 04., hétfő

Érvek a mélygarázs mellett – Claudiu Maior elítéli a marosvásárhelyi „politikai intrikákat”

Kilenc érvet sorakoztat fel a Marosvásárhely főtere alá tervezett mélygarázs megépítése mellett Claudiu Maior, aki a választási kampány közeledtével magyarázza a terv ellenzőinek hangoskodását. A polgármesteri tanácsos szerint életképtelenek az alternatív megoldások.

Szucher Ervin 2019. február 26., kedd

Vitákat generált a főtéri mélygarázs ügye: összecsaptak az érvek a marosvásárhelyi tanács által megszavazott létesítmény kapcsán

Kiélezett szakmai és politikai vitát generált a marosvásárhelyi önkormányzat által még januárban elfogadott határozattervezet, amellyel a tanács elfogadta a főtér szinte teljes hosszában elnyúló föld alatti parkoló megvalósíthatósági tanulmányának gazdasági mutatóit. 

Bíró Blanka , Szucher Ervin 2019. február 22., péntek

Álorvosok romániai Kánaánja – több okot és felelőst neveztek meg a Krónikának nyilatkozó szakemberek

Vass Levente orvos-politikus szerint a legnagyobb felelősség az orvosi kamarát terheli a sarlatánok romániai „térnyerése miatt”. A szervezet Kovászna megyei elnöke cáfol: Seres Lucia leszögezte, mindenekelőtt a munkáltatónak kell ellenőriznie, kit alkalmaz.

Szucher Ervin 2019. február 21., csütörtök

Szijjártó Péter látogatása miatt előre hozzák a március 15-ei ünnepséget Marosvásárhelyen

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter zsúfolt programja miatt az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete úgy döntött, idén rendhagyó módon egy nappal korábban szervezi meg a március 15-ei megemlékezést.

Szucher Ervin 2019. február 21., csütörtök

Szabálytalanul parkoló rendőrök nyomában – a lakosság panaszai ellenére a vásárhelyi „egyenruhások” azt csinálnak, amit akarnak

A cinizmus tetőfokának tartják a marosvásárhelyi rendőrség környékén lakók, hogy kapubejáratukat számos esetben éppen a hatóságiak zárják el szabálytalanul parkoló autóikkal. A rendvédelmi szerv egyes alkalmazottjai úgy gondolják, „ennyi jár nekik”.

Antal Erika , Szucher Ervin 2019. február 19., kedd

„Vakáción” a MOGYE-ügy – a jegyek zömét nem vezették be a naplóba a marosvásárhelyi orvosin

A marosvásárhelyi orvosi egyetem magyar tagozata megpróbált tárgyalóasztalhoz ülni a román vezetéssel az új vizsgarendszer okozta problémák megoldása érdekében, ám a szenátusi ülés elmaradt. Továbbra sem tudni, hogy elfogadják-e a magyar diákok vizsgaeredményeit.

Szucher Ervin 2019. február 18., hétfő

Felébredt a kómából a főbe lőtt magyarói járókelő – bocsánatot kért a rendőrség

A kolozsvári orvosoknak sikerült felébreszteniük azt a mesterséges kómában tartott magyarói nőt, akit február 8-án este egy rendőr véletlenül főbe lőtt a Maros megyei településen. A rendőrség elnézést kért az incidensért.

Szucher Ervin 2019. február 13., szerda

„A rendőrség nem kér elnézést, mert nem hibás” – Dumitru Bâltag parancsnok: a meglőtt járókelő ne számítson bocsánatkérésre

A rendőrség szerint a bocsánatkérés azt sugallná, hogy elismerik a lövést leadó, egy járókelőt súlyosan megsebesítő kollégájuk hibáját, miközben a nyomozás ilyesmit még nem állapított meg. Az egyenruhások nem árulják el, ki lőtt, mert az „titkosított adat”.

Szucher Ervin 2019. február 12., kedd

Megtört acél, megtört resicabányai magyarok – negyed évszázada vívódnak a közösségleépítő iparösszeomlással a bánsági városban

Az elöregedés, illetve a nehézipar szinte teljes összeomlása szülte tömeges elvándorlás a resicabányai magyarságot is megtizedelte. Bár lelkes közösségépítőkből ma sincs hiány, a magyarság széteső szekerét nehezen sikerül mindig azonos irányba tolni.

Szucher Ervin 2019. február 11., hétfő

Nem árulják el, melyik rendőr lőtt – anyagi kártérítésre lenne jogosult a Magyarón megsebesített asszony

Nem tisztul, sőt egyre inkább bonyolódik a kép a rendőri üldözéssel, lövöldözéssel és a járdán gyalogló vétlen járókelő fejbe lövésével végződött múlt hétvégi Maros megyei közúti incidens kapcsán. A jogász szerint az áldozat kártérítésre jogosult.

Szucher Ervin 2019. február 10., vasárnap

Nem kért bocsánatot a Maros megyei rendőrség a fejbe lőtt magyar nő családjától

Nem kereste meg, és nem kért bocsánatot a rendőrség annak a magyarói nőnek a családjától, akit életveszélyesen megsebesített egy egyenruhás, amikor menekülő gépkocsira lőtt a Maros megyei településen pénteken. Az 59 éves nő vasárnap kómában feküdt, az ügyben eljárást indult.

Hallgassa online rádióinkat