HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. szeptember 21., csütörtök

Soós igent, Portik nemet mondott az RMDSZ-nek

Visszatért az RMDSZ életébe Soós Zoltán, a szövetség tavalyi marosvásárhelyi polgármesterjelöltje. A múzeumigazgató az őszi előválasztások után „kopott ki” a pártból, miután nem került befutó helyre a képviselőházi rangsorolásban.

Szucher Ervin 2017. szeptember 21., csütörtök

Nem vonzó az RMDSZ-tisztség

„Manapság nem népszerű politikusnak lenni” – ezzel magyarázta Kali István, az RMDSZ marosvásárhelyi ügyvezető elnöke, hogy a szervezet pályázat útján hirdetett meg két alelnöki tisztséget, és a két hónap alatt egyetlen pályázat érkezett.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. szeptember 15., péntek

Védekezik a „miccses” vlogger: újabb videót tett közzé a vásárhelyi „milicista”

Újabb videóval jelentkezett a székelyudvarhelyi „miccses” botrányt kirobbantó vlogger. A „milicista” sem a hivatali, sem az újságírói megkeresésekre nem reagál. A Krónika azonban kiderítette kilétét, és azt is, hogy rosszindulatú ember hírében áll.

Szucher Ervin 2017. szeptember 12., kedd

Elkészült a Petőfi-szobor, „társat” kap a magyargyilkos forradalmár Marosszentgyörgyön

Az ősz folyamán fogják felavatni Petőfi Sándor mellszobrát Marosszentgyörgy központjában – ezzel a helyi magyarság régi vágya teljesül. Bálint Károly marosvásárhelyi képzőművész alkotása a település központjában, az iskola épülete előtt kerül talapzatra. 

Szucher Ervin 2017. szeptember 08., péntek

Furfanggal faragott falunévtáb­lák

Fából készült helységnévtáblákat helyeztek ki a Maros megyei Hármasfalut alkotó három település határába. A község polgármestere számít rá, hogy a prefektus ebben is talál kifogásolnivalót.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. szeptember 08., péntek

„Lagymatag” búcsú? – sokan csalódtak a vásárhelyi iskoláért szervezett tüntetésben

Sokan távoztak rossz szájízzel a Római Katolikus Teológiai Gimnázium megmentéséért szerda délután tartott marosvásárhelyi tüntetésről, mivel úgy vélték, az akció nem igazán mondható tiltakozásnak, sokkal inkább búcsújellege volt.

Szucher Ervin 2017. szeptember 06., szerda

„Nem a házi feladat nincs meg, hanem az iskola” – tüntetés Marosvásárhelyen

A Románia alkotmányában garantált, illetve a római katolikus egyházi törvénykönyvben is megfogalmazott szabad iskolaválasztási jogra hivatkozott Jakubinyi György érsek szerdán a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium megmentéséért tartott tüntetésen.

Szucher Ervin 2017. szeptember 06., szerda

„Nem elég impozáns” Kossuth Lajos szobra

Hiába várt két évet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) vezetősége, nem sikerült engedélyt szerezniük, hogy kihelyezzék Kossuth Lajos mellszobrát a felsőoktatási intézmény marosvásárhelyi karának épülete elé.

HIRDETÉS
Bíró Blanka , Szucher Ervin 2017. augusztus 31., csütörtök

Eurómilliók Közép-Erdély fejlesztésére

A forgalmi rendet megreformáló tervet készül benyújtani Sepsiszentgyörgy a kifejezetten a központi régió megyeszékhelyei számára létrehozott pályázati kiíráson, amiből viszont Marosvásárhelyen csak kisebb beruházásokat valósítanának meg.

Szucher Ervin 2017. augusztus 29., kedd

Múzeumot kapna a hajdani Zaránd vármegye Brád kastélynak is beillő pályaudvarán

Az év végéig újjávarázsolhatják Brád 1896-ban épült vasúti állomását. A kastélynak is beillő, monarchiabeli ingatlan emeletén a Hunyad megyei település önkormányzata az egykori Zaránd vármegye múzeumát rendezné be.

Szucher Ervin 2017. augusztus 24., csütörtök

Akvapark és új sípálya Szovátán – kilencéves beruházási tervet melegítenek fel a fürdővárosban

Akvaparkkal tehermentesítenék valamelyest a szovátai Medve-tavat, és meghosszabbítanák a szezont a Maros megyei fürdővárosban, ugyanakkor egy újabb sípályát is terveznek a Mezőhavas alá.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. augusztus 23., szerda

Bocz Borbála művei láthatók Marosvásárhelyen

Egy mindössze tízegynéhány esztendőt átölelő életmű reprezentatív alkotásait mutatja be a marosvásárhelyi Bernády-házban a szerda este 6 órakor nyíló kiállítás.

Szucher Ervin 2017. augusztus 16., szerda

Újabb támadás iskolaügyben: Paşcan visszaállamosítaná az egyházi ingatlant

Marius Paşcan egy DNA-átirattal bizonygatja, hogy törvénytelenül szolgáltatták vissza azt a vásárhelyi épületet, amelyben a Római Katolikus Teológiai Gimnázium és az Unirea Főgimnázium is helyet kap. Szerinte az ingatlant vissza kellene államosítani.

Szucher Ervin 2017. augusztus 12., szombat

Szobrokkal és utcanevekkel jubilálnának a marosvásárhelyi protestánsok

Több mellszobrot állítanának és néhány utcát neveztetnének el a városban a marosvásárhelyi protestáns felekezetek a reformáció 500. évfordulója alkalmából. Amennyiben viszont nem sietnek kéréseik fenntartásával, könnyen megeshet, hogy kifutnak az időből.

Szucher Ervin 2017. augusztus 07., hétfő

Vízbe csobbanó utánpótlás – A vásárhelyi vízilabdatábor felszínre hozta a feszültségeket

Tapasztalt szakemberektől tanulhattak a gyermekek a marosvásárhelyi Torpi nyári vízilabdatáborában. A Romániában premiernek számító hétvégi esemény a sikereken kívül a feszültségeket is felszínre hozta a sportágban.

HIRDETÉS
Szucher Ervin 2017. augusztus 01., kedd

A „gépmuzsika” nem hungari­kum – felszólalások a magyar nóta védelmében

Ismét felszálló ágban van a magyar nóta, csak egyesek ne űznének csúfot belőle – jelentette ki Szilágyi Sándor Dankó Pista-díjas nótaénekes. A pénz és a bóvli világában egyre több olyan énekes akad, aki a magyar nótát digitális kísérettel adja elő.