HIRDETÉS
Hajnal Csilla , Pap Melinda 2017. szeptember 14., csütörtök

Vásárhelyi iskolaügy: Pașcan újraállamosítana, a katolikus egyház szerződést bonthat

A marosvásárhelyi Unirea főgimnáziumnak és a katolikus iskola osztályainak otthont adó épületek visszaszolgáltatásának a felülvizsgálatát kezdeményezte Marius Pașcan PMP-s képviselő. Az egyház szombaton dönt az önkormányzattal kötött szerződés sorsáról.

Hajnal Csilla 2017. június 29., csütörtök

A Bolyai oltalmába ajánlotta a katolikus iskolát a vásárhelyi önkormányzat

A marosvásárhelyi önkormányzat csütörtökön néhány fontos módosítással elfogadta a város iskolahálózatára vonatkozó tanácshatározatot, miután az RMDSZ-frakció úgy döntött, visszavonja a katolikus gimnázium megalapításáról szóló határozatterveze­tét.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. június 22., csütörtök

Folytatódik az egymásra mutogatás, levegőben lóg a vásárhelyi iskolahálózat

Tovább zajlik az intézmények közti egymásra mutogatás Marosvásárhelyen a 2017/2018-as tanévre vonatkozó iskolahálózat kapcsán. Ezúttal a tanfelügyelőség sürgeti az önkormányzatot, míg pár napja épp ennek az ellenkezőjéről beszélt a városháza illetékese.

Molnár Rajmond , Hajnal Csilla , Bíró Blanka 2017. június 19., hétfő

Nem volt nehéz a nyolcadikos vizsga román tétele

Könnyű tételt kaptak a nyolcadikos diákok a hétfőn elkezdődött országos képességfelmérő vizsga első, román nyelv és irodalom írásbeli próbáján – vélik a pedagógusok.

Hajnal Csilla 2017. június 12., hétfő

Megmentett magyar osztályok Marosvásárhelyen

Biztosnak tűnik, hogy a marosvásárhelyi katolikus gimnázium nem indíthat ősztől cikluskezdő osztályokat. A hiányt valamelyest pótolja, hogy a Bolyai Farkas Gimnáziumban az előkészítő és a kilencedik osztályok száma is növekszik.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla 2017. május 20., szombat

Nehezebb gyerekkel lakást bérelni

A tapasztalatok szerint nehezebben találnak albérletet a kisgyerekes családok, sok tulajdonos ugyanis attól tart, hogy az ilyen bérlők jobban „lelakják” az ingatlant, ugyanakkor adott esetben – érzelmi okokból – nehezebben is lehet kilakoltatni őket.