Fülöp-Székely Botond 2019. március 12., kedd

Küzdelem a méterekért, másodpercekért – a speciális olimpián szeretne teljesíteni egy székelyudvarhelyi lány

Mell-, pillangó-, valamint vegyesváltó-úszásban bizonyíthat az Abu-Dzabiban rendezendő speciális olimpián a székelyudvarhelyi Veress Erna. Kilenc éve egyfajta gyógytorna részeként sajátította el a sport alapjait, akkor barátkozott össze mostani edzőjével, Stefán Andrással.

Fülöp-Székely Botond 2019. január 16., szerda

Akiknek a hó sem szabhat gátat: sport, kikapcsolódás, életforma a futás

Egyesek puszta kikapcsolódásként, mások sportként tekintenek a terep- vagy síkfutásra, de tény, hogy mindenkinek hasznos testmozgást jelent. Ilyés Sándor Lorándnak, a Székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület vezetőjének már életformává vált a rendszeres szaladás.

Fülöp-Székely Botond , Bíró Blanka , Iszlai Katalin 2018. május 28., hétfő

Farkasszemet néznek a medvével: szakértők szerint sürgősen meg kell állítani az állomány növekedését

Ideje lenne pontos adatokat gyűjteni a medveállományról, hogy konkrét számok birtokában lehessen átalakítani, hatékonnyá tenni a vadgazdálkodást – hangzott el a hétvégi, háromszéki szakmai konferencián. A szakértők szerint sürgősen meg kell állítani az állomány növekedését.

Hallgassa online rádióinkat
Fülöp-Székely Botond 2017. május 22., hétfő

Nem politizál Jakab Attila, az új udvarhelyi városmenedzser

Városmenedzserként folytatja, ezért lemond az MPP–EMNP koalíciós színekben megszerzett önkormányzati képviselői mandátumáról az udvarhelyi Jakab Attila. Az EMNP Hargita megyei elnöke emellett a párton belüli szerepkörét is csökkentette.

Fülöp-Székely Botond 2017. május 19., péntek

Megkérdőjelezik az erdészeti kihágásokra vonatkozó törvény hatékonyságát

A Hargita megyei szakemberek egyelőre nem bíznak az erdészeti kihágásokra vonatkozó új jogszabály hatékonyságában, azt azonban elismerik, hogy a szigorítások visszaszoríthatják a faeladással kapcsolatos visszaéléseket.

Hallgassa online rádióinkat