HIRDETÉS
Antal Erika 2018. szeptember 27., csütörtök

MOGYE: bojkottál a magyar tagozat vezetősége, Szabó szerint az egyetemegyesítés a felszámolásukat célozza

Felfüggesztették vezető tisztségeik betöltését a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) választott és kinevezett magyar tisztségviselői az egyetemegyesítés miatti tiltakozásul. Szabó Béla szerint a magyar tagozat felszámolása zajlik.

Antal Erika 2018. szeptember 06., csütörtök

Ausztráliai színtársulat lép fel Erdélyben: gazdag évadot kezd, koprodukcióban készülő előadást is tervez a Maros Művészegyüttes

Gazdag évad elé néz a Maros Művészegyüttes, amelynek vezetősége az idei terveket ismertette, valamint kiértékelte a társulat mozgalmas nyarát. A tájékoztatón beharangozták egy ausztráliai amatőr színtársulat Kárpát-medencei, erdélyi előadókörútját is.

HIRDETÉS
Antal Erika , Barabás Hajnal , Kiss Judit 2018. július 11., szerda

Románvizsga: a javító szerint nem szempont az anyanyelv – mélyreható, rendszerszerű változást várnak a tanügyben

Nem számít, hogy ki milyen anyanyelvű, a lényeg, hogy helyesen fogalmazzon románul – vélekedett a dolgozatokat javító vásárhelyi bizottság tagja, Bogdan Raţiu. Magyar szakemberek szerint mélyreható, rendszerszerű változás nélkül nem várható javulás az érettségi eredményeket illetően.

Kiss Judit , Molnár Rajmond , Antal Erika 2018. július 04., szerda

A magyar diákok csaknem fele megbukott az idei érettségin

A magyar diákoknak 43 százaléka megbukott az érettségin, országos szinten gyengébbek lettek az óvások előtti eredmények, mint tavaly. A Kolozs megyei diákok teljesítménye lett a legjobb Romániában.

Antal Erika , Szucher Ervin 2018. április 18., szerda

Egyetemegyesítés magyar ellenszélben: elindította a MOGYE és a Petru Maior szenátusa a fúziós folyamatot

A magyar szakmai és civil szervezetek tiltakozása közepette a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint a Petru Maior Tudományegyetem szenátusa elfogadta szerdán azt a határozatot, mely elindítja a két felsőoktatási intézmény egyesítésének folyamatát. A tényleges fúzióra 2019 őszén kerül sor.

HIRDETÉS
Gyergyai Csaba , Antal Erika , Barabás Hajnal 2018. március 29., csütörtök

Ismét drágul a húsvéti kosár: többe kerül a bárányhús, emelkedik a zöldség és gyümölcs ára is

Lassan hagyománnyá vált, hogy különböző okok miatt rendszerint megdrágulnak a húsvéti ünnepi asztal főbb kellékei. Többe kerül a bárányhús, és az időjárási viszonyok miatt fokozatosan emelkedik a zöldség és gyümölcs ára is.

Antal Erika , Kiss Előd-Gergely 2017. június 20., kedd

Egy színházi szövetség létjogosultsága: szakemberek a hétvégén alakult Maszinról

Lenne létjogosultsága az összes erdélyi magyar színházat tömörítő szervezetnek, ha azt eredményesen tudják működtetni, ugyanakkor tömbmagyar vidéken könnyebb a társulatok helyzete – mondták el a Krónikának erdélyi magyar teátrumok vezetői.

Antal Erika , Bálint Eszter , Bíró Blanka , Péter Beáta 2017. június 10., szombat

Népszerű a belföldi nyaralás – A külföldi preferenciák változatlanok

A belföldi turizmus fellendülését hozhatja el, ha a közalkalmazottak megkapják a beígért üdülési csekkeket. A külföldi célpontok közül továbbra is Törökország, Görögország és Horvátország a listavezető.

HIRDETÉS
Bálint Eszter , Antal Erika 2017. május 22., hétfő

Főszerepet játszott a kultúra a múzeumok éjjelén

Erdélyben és a Partium­ban is megtartották a hétvégén a Múzeumok éjszakáját, amelynek keretében számos kulturális rendezvény, kiállítás, előa­dás várta a közönséget.