HIRDETÉS

Vándorol a TIFF: ingyenes vetítések a filmes karavánon

Krónika 2017. július 14., 11:15 utolsó módosítás: 2017. július 14., 23:14

Indul a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) karavánja: a szervezők több mint mint 15 városban tartanak ingyenes vetítéseket július 16. és szeptember 20. között – közölte a szemle sajtószolgálata.

Fotó: Facebook/Tiff

A kincses városban 16. alkalommal tartott júniusi fesztiválon bemutatott filmek közül láthat néhányat a nyár folyamán szabadtéri vetítések keretében a közönség. A karaván állomásai közt szerepel Nagykároly, Szatmárnémeti, Arad, Nagyvárad, Brassó, Déva, Temesvár, Sepsiszentgyörgy is.

A TIFF hatalmas vetítővásznát parkokban, köztereken, nyári kertekben helyezik el, a nézők vígjátékokat, drámákat, thrillereket, kasszasikereket tekinthetnek meg.

HIRDETÉS

Vetítik többek közt Kristina Grozeva és Petar Valchanov szerzőpáros bolgár filmjét, Az óra című alkotást (románul: Gloria), amely a kolozsvári TIFF zsűrijének dicséretében részesült júniusban.

A vasúti alkalmazott kálváriáját feldolgozó történetben a főhős a sínek között egy halom pénzt talál, és meg sem fordul a fejében, hogy megtartsa a milliókat, inkább átadja a hatóságoknak, így elkezdődik a kisember bolyongása a korrupció és bürokrácia útvesztőiben.

Fotó: Vargyasi Levente

Láthatja a közönség Kirill Szerebrennyikov Mártírok ([M]ucenicul) című alkotását, az orosz dráma olyan aktuális problémákat feszeget, mint a vallási fundamentalizmus és az abból könnyen kialakuló messiásszindróma. A kamaszkorral járó természetes lelki-fizikai változásokkal, valamint az őt körülvevő világgal szemben tehetetlen Veniamin teljes mellszélességgel fordul a szemellenzős hit felé, hogy idővel maga is istent játsszon.

A vetítéssorozat Iaşi-ban kezdődik vasárnap,

a karaván részletes programja a www.tiff.ro és a www.facebook.com/caravanatiff oldalon olvasható.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS