Újra rekordot döntött a TIFF

Krónika 2017. június 13., 15:52

Újra jegyeladási rekordot döntött a vasárnap zárult kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) – közölték kedden a szervezők.

Fotó: TIFF

A 16. alkalommal tartott, 11 napos seregszemlén 225 alkotást láthatott a közönség 53 országból,

a nézők összesen 90 ezer jegyet váltottak, majdnem 14 százalékkal többet, mint tavaly,

a megvásárolt belépők majdnem 40 százalékát vették meg interneten keresztül.

A szervezők közlése szerint

összesen 130 ezren vettek részt a fesztiválon,

beleértve a szabadtéri vetítéseket, műhelymunkákat, kiállításokat, könyvbemutatókat és beszélgetéseket. A legtöbb jegyet a díszvendég, Alain Delon francia filmszínész jelenlétében a Főtéren vetített filmre vették a nézők: összesen 3312 jegyet. „3500 embert láttam a téren.

Nem vagyok de Gaulle tábornok, sem államelnök. Megható, hogy ennyien összegyűltek”

– mondta a kolozsvári közönségről Delon, akit életműdíjjal tüntetett ki a TIFF. Pénteken este vetítették az Egy zsaru bőréért / Pour la peau d'un flic (1981) című thrillert, amelyben a világhírű vendég nem csak főszerepet játszik, hanem ő a film rendezője, sőt producere is.

A seregszemle nyitófilmjére, a szintén a Főtéren vetített Belgium királya című alkotásra is 3000 néző váltott jegyet, de a bonchidai Bánffy-kastély udvarán szervezett programok is vonzották a közönséget. A számos helyszínen zajló szemle lebonyolításában 400 önkéntes vett részt, nemcsak Romániából, de Franciaországból, Olaszországból, Nagy-Britanniából is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat