Tarolt a sepsiszentgyörgyi teátrum a Színházi Kritikusok Céhe díjátadóján

Krónika 2018. szeptember 21., 15:40 utolsó módosítás: 2018. szeptember 21., 15:42

Erdélyi színházi előadásokat, színészeket, színházi alkotókat is díjaztak csütörtök este Budapesten: a Színházi Kritikusok Céhe idén 39. alkalommal nyújtotta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját – olvasható a szervezet honlapján.

Tarolt a sepiszentgyörgyi színház Alice című, Bocsárdi László rendezte előadása. Kiss Zsuzsanna jelmezeit, a sZempöl Offchestra zenéjét és Korodi Janka alakítását is díjazták a színikritikusok Fotó: tasz.ro

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház több elismerést söpört be, négy kategóriában volt esélyes és minden jelölt kategóriában elhozta a legjobbnak járó díjat, de elismerést kapott a Kolozsvári Állami Magyar Színház is.

A legjobb zenés/szórakoztató előadás díját a Chioggiai csetepaté című, Sardar Tagirovsky által a szentgyörgyi színháznál rendezett produkció kapta,

de tarolt a háromszéki teátrum Alice című, Bocsárdi László rendezte előadása is: Kiss Zsuzsanna megkapta munkájáért a legjobb jelmez díját, a sZempöl Offchestra a legjobb színházi zene díját, és Korodi Janka a legígéretesebb pályakezdő díját.

A legjobb díszletért járó elismerést a Kolozsvári Állami Magyar Színház Rosmersholm című produkciójának díszleteiért Andrij Zsoldaknak és Daniel Zsoldaknak ítélte a zsűri.

Idén 24 színikritikus vett részt a voksolásban, és néhány kategóriában második fordulóra is sor került. A helyezésekért adott pontok megszámlálásával kialakult a sorrend. A díjátadó gálán a színibírálók nyolcadik alkalommal adtak át életműdíjat. Törőcsik Mari, a kolozsvári, nemrég elhunyt Senkálszky Endre, Zsámbéki Gábor, Fodor Tamás, Molnár Piroska, Székely Gábor és Radnóti Zsuzsa után 2018-ban Lázár Kati vehette át a Varga Viktor ötvösművész által készített műtárgyat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat