Színpadi párbeszéd a zavaros időkről – nyilvános a novemberi kolozsvári Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál programja

Kiss Judit 2018. október 18., 15:56 utolsó módosítás: 2018. október 18., 16:51

Az első világháború vége óta eltelt száz évről, a mindig zavaros idők különböző konfrontációiról szeretne párbeszédet indítani a kortárs világszínház jelentős társulatainak produkcióin keresztül a Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál, amely november 22–30. közt várja a közönséget. A szemle programja nyilvánossá vált, és elindult a jegyek árusítása.

Novemberben újra otthont ad a kolozsvári színház a tizenhárom országból érkező előadásokat felvonultató szemlének Fotó: Biró István

Nyilvánossá vált a Kolozsvári Állami Magyar Színház által szervezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál hatodik kiadásának előadáskínálata.

Az idén november 22–30. között szervezendő színházi találkozóra tizenhárom országból tizenöt meghívott társulat érkezik Kolozsvárra.

A fesztivál idei kiadásának alcíme a Háború. A kilencnapos fesztivál előadásaival és kiegészítő programjaival az első világháború vége óta eltelt száz évről, a (mindig) zavaros idők különböző konfrontációiról szeretne párbeszédet indítani a kortárs világszínház jelentős társulatainak produkcióin keresztül.

A kolozsvári közönség olyan nemzetközileg elismert alkotók előadásait láthatja az idei fesztiválon, mint Toni Servillo, Luk Perceval, Milo Rau, Eimuntas Nekrošius, Anna Badora, Tompa Gábor, Cezary Tomaszewski, Horváth Csaba, Fehér Balázs Benő, Urbán András, ifj. Vidnyánszky Attila, Ilan Ronen, Adrian Sitaru, Klim Kozinsky, valamint Stathis Livathinos. Az idei fesztivál egyik legizgalmasabb előadásának ígérkezik a milánói Piccolo Teatro Elvira című vendégjátéka, melyben az a Toni Servillo játszik és rendezett, aki az utóbbi évek egyik kultuszfilmjének, a La grande bellezzának a főszereplője. Látható lesz korunk egyik legfontosabb rendezőjének, Luk Percevalnak a Macbeth-rendezése, visszatérő vendégként a berlini Schaubühne Milo Rau Compassion. The History of the Machine Gun előadását hozza el az Interferenciákra, míg a Sons of a Bitch című előadás az elismert litván Eimuntas Nekrošius rendezésében lesz látható.

A programot idén is járulékos események színesítik:

a TIFF-házban naponta kerül sor beszélgetésekre a meghívott alkotókkal, de lesznek kiállításmegnyitók, konferenciák, könyvbemutatók és koncertek is.

Az előadások programja a színház honlapjáról, a Huntheater.ro-ról érhető el, további információk az előadásokról és kísérőprogramokról hamarosan a www.interferences-huntheater.ro oldalon olvashatóak. A szemle programjában szereplő nyolc nagytermi előadásra már vásárolható az Interferences Grand 2018 kedvezményes jegycsomag a www.biletmaster.ro weboldalon, amely október 29-től a színház jegypénztáránál is elérhető lesz. A jegycsomag ára 280 lej, ami 25%-os kedvezményt jelent a nagytermi jegyárakból. Ugyanakkor az előadásokra külön-külön is megvásárolhatóak már a jegyek a színház jegypénztárban és online a www.biletmaster.ro oldalon.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat