Szatmári vastaps Eszenyi Enikőnek a Partiumi Magyar Napokon

Krónika 2017. augusztus 21., 18:06 utolsó módosítás: 2017. augusztus 21., 18:09

Vastapssal jutalmazta a szatmári közönség Eszenyi Enikő színművész, a budapesti Vígszínház igazgatójának vasárnapi fellépését. A Partiumi Magyar Napok gazdag színházi kínálattal is várja a nagyérdeműt ezen a héten.

Eszenyi Enikő Fotó: PMN

Gazdag kulturális kínálat várja az augusztus 20. és 27. között Szatmárnémetiben szervezett 16. Partiumi Magyar Napok résztvevőit. Vasárnap este

Eszenyi Enikő buja ritmusokkal kalauzolta a szatmári közönséget a vágyak világába

az Északi Színház színpadán, a budapesti Vígszínház igazgatója különleges pillanatnak nevezte a partiumi fellépést és az ottani közönséggel való találkozást, hiszen nagyszülei és szülei Szatmárnémetiben éltek. A gyönyörben nincs középút című produkciót vastapssal fogadta a Partiumi Magyar Napok közönsége – közölték a szervezők.

Az előadás kivételes atmoszférájú színházi csemege, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes költők szövegeivel, Darvas Ferenc és Melis László dalaival, a produkcióban híres tangók, sanzonok, operett-részletek ek hangzottak el.

Fotó: PMN

Hétfőn az Aradi Kamaraszínház vendégelőadását tekintheti meg a közönség Sex, drugs, gods & rock'n'roll címmel Tapasztó Ernő rendezésében. „A sex, drugs, gods & rock'n'roll című, Eric Bogosianból és José Saramagóból kikevert elegy a Bibliát tölti újra. A mikrofonnal felszerelt forgószékben ülő Harsányi Attila néhányat fordul és

a topmenedzser Istentől máris a mély depresszióban sínylődő Noéig jut,

aztán a fejhangon sivító laza Káintól a drogos múltjára legbüszkébb rocksztárig kerül. Egyszerre távolítja el és hozza érthető közelségbe a már-már unásig ismertet, bravúrosan és fölényesen játszadozva a mi lenne, ha kérdésével" – írta az előadásról Jászay Tamás a Revizor Online-on.

Kedden Földes László Hobó „Halj meg és nagy leszel” című produkciója várja a rajongókat, Vidnyánszky Attila rendezésében, szerdán a budapesti József Attila Színház társulata hozza el Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccioját, csütörtökön Szereted-e még? címmel Szécsi Pál-emlékkoncertnek ad otthont az Északi Színház.

Pénteken a Partiumi Magyar Napok színházi előadásainak sorát Székely Csaba: Szeretik a banánt, elvtársak? című darabjának a marosvásárhelyi Yorick Stúdió által színpadra vitt előadása zárja Sorin Militaru redezésében. „Izgatott, hogy egyszemélyes színházként egyedül játszhatom el a fanyar humorral átitatott történet főszereplőjét és mindazokat, akiket, ha kicsit elrajzoltan is, megidéz. A főhős épp velem egyidős, és én is hasonló romániai városban nőttem föl.

Nálunk is voltak Veres elvtársak, akik így utólag inkább komikusnak tűnnek föl,

nekem is volt ilyen kivételezett helyzetű osztálytársam, mint ennek a történetnek a főhőse, aki mégis boldogtalanul nőtt föl"– nyilatkozta a darab főszereplője, Sebestyén Aba. A produkció a BBC rádiójáték-pályázatán a Legjobb Európai Dráma Díját nyerte el. A rendezvénysorozat részletes programja a Partiuminapok.ro honlapon található.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat