Pörgős színházi évadot zártak Kolozsváron

2017. július 03., 17:15

Mozgalmas évadot zárt a hétvégén a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a 2016/2017-es évad mérlegét kilenc bemutató, valamint az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál ötödik kiadásának megszervezése alkotja – közölte a társulat.

Fotó: Biró István

A nagyteremben a Légy jó mindhalálig és Rosmersholm, a stúdióban és nagytermi stúdióban A mélyben, Homemade, Kalucsni, A kísérlet, Hormon, Vakok és A vágy villamosa című produkciókat mutatták be. Az évadban a társulat kolozsvári székhelyén játszott 135 saját előadását, valamint a vendégelőadásokat összesen 21.848 néző tekintette meg, a fesztiválokon és vendégjátékokon pedig további 3489 néző előtt játszott a társulat.

Az Interferenciák Fesztivál keretében műsorra tűzött 31 előadás közönségével kiegészülve a kolozsvári színháznak a 2016/2017-es évadban összesen 33.635 nézője volt. A társulat számos rangos fesztiválmeghívásnak is eleget tett: a nagyváradi Rövid Dráma Fesztiválon való szereplést követően októberben három előadással volt jelen a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon, decemberben pedig a Tokiói Nemzetközi Ibsen Fesztivál látta vendégül a Hedda Gabler című előadást.

A mélyben a legjobb rendezőnek járó UNITER-díj elnyerését követően a Nagyszebeni Nemzetközi Színházfesztiválon, valamint a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában szerepelt. A fesztiválszereplések a nyári szünet alatt is folytatódnak: a Silviu Purcărete által rendezett Julius Caesar júliusban a spanyolországi Almagróban szervezett Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztiválra, szeptember elején pedig a dél-koreai Szöul Előadóművészeti Fesztiválra kapott meghívást.

A 225., jubileumi évadot a színház a Kolozsvári Magyar Napokon való részvétellel indítja augusztusban. Az új évad első bemutatójának előkészületei ősszel kezdődnek majd, Victor Ioan Frunză Tony Kushner Angyalok Amerikában című drámáját állítja majd színpadra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb