Ötnapos miniévad a kolozsvári magyar színház legjelentősebb előadásaival

MTI 2017. november 27., 12:30 utolsó módosítás: 2017. november 27., 12:31

Miniévadban mutatja be december 6. és 10. között a kolozsvári magyar színház az elmúlt évadok legjelentősebb előadásait, az eseménnyel egyszersmind a kolozsvári magyar színjátszás 225 évét is ünnepli az intézmény.

A 10 éve műsoron tartott Ványa bácsi is látható lesz a miniévadban Fotó: Biró István

A színház közleménye szerint olyan rendezők munkái szerepelnek az ünnepi miniévad programjában, akik meghatározták a társulat művészi fejlődését és a színház arculatát.

A miniévadot a 2007 óta műsoron tartott és több mint 140 előadást megért Ványa bácsi nyitja, melyet Andrei Șerban rendezett.

Az előadássorozat része továbbá Roger Vitrac francia szerző 2013-ban bemutatott Viktor, avagy a gyermekuralom című darabja, Silviu Purcărete rendezésében és a Robert Woodruff által 2011-ben rendezett Születésnap.

A 2016-2017-es évadból három előadás került a miniévad programjába: Henrik Ibsen Rosmersholm című drámája Andrij Zsoldak rendezésében, Makszim Gorkij A mélyben című drámája Jurij Kordonszkij rendezésében, és a Nagy Botond által színre állított Vakok című produkció.

Az előadások mellett bemutatják a színház legfontosabb nemzetközi turnéit ismertető albumot, és a Tompa Gábor igazgató színházi világába kalauzoló albumot. A miniévad kísérőrendezvénye lesz a József Attila-díjas Báthori Csaba költő estje is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat