HIRDETÉS

Misszió a Márton Áron-játékfilm

Krónika 2015. február 16., 19:47

Újabb állomásához érkezett a Mustármag megújulási szolgálat által kezdeményezett Márton Áron-misszió, amelynek része a püspökről szóló játékfilm készítése.

Erdély több településén tájékoztató és támogatásszervező találkozók keretében kerülhetnek közelebb az érdeklődők Márton Áron szellemiségéhez, és adományozó filmkockajegyek megvásárlásával is segíthetik a film létrejöttét.

A püspök életéről szóló nagyjátékfilm költségvetése 1 millió euró, az alkotás Erdély legkritikusabb történelmi korszakának küzdelmeit, ugyanakkor a legszebb erkölcsi győzelmeit hivatott szemléltetni. Több mint 20 helyszínen 140 helység lakóit tervezik megszólítani a szervezők. A szervezők úgy fogalmaznak, hogy a Márton Áron-misszió fontos mozzanatának érzik az emberekkel való személyes találkozást, így lehetőség nyílik arra, hogy az alkotást támogatva a közösségek tanúságot tegyenek a hitükről, az együttműködési képességükről.

Csíkszentdomokost, Székelyudvarhelyet, Csíkszeredát és Gyergyóalfalut követően február 19-én, csütörtökön a Marosvásárhelyi Területi Rádió Stúdiótermébe várják az érdeklődőket délután 5 órára. Február 26-án a gyergyószentmiklósi művelődési központ Karancsi Sándor Termében kerül sor tájékoztató, támogatásszervező találkozóra délután 6 órától. Ezt követően február 25-én Szovátán találkoznak az érdeklődőkkel.

Az Áron Film Egyesület 5, 10 és 50 lejes adományozó filmkockajegyeket bocsátott ki, amelyek kiváltásával bárki támogathatja a Márton Áron püspök és népe életét bemutató filmet. Az adományozó filmkockajegy megkönnyíti az adomány átadását, és dokumentálja az adományozó nevét.

„Arra kérjük az adómányozót, hogy a filmkockajegy felső részére írja fel nevét, míg a jegy hátlapjára a lakhelyét. Ezt a részt tépje le, és az adománnyal együtt dobja az urnába” – olvasható a közleményben. Az adományozó filmkockajegyek megtalálhatóak a Merkúr üzletekben, de hamarosan más kereskedelmi központokban is fellelhetőek lesznek.

A cégek, intézmények a www.martonaronfilm.ro oldalon megtalálhatják a banki átutaláshoz szükséges adatokat. A szervezők közölték, a film négy évszakos forgatást igényel, és amenynyiben a gyűjtés úgy halad, 2015 őszén szeretnék elkezdeni a film őszi jeleneteinek forgatását Csíkszentdomokoson.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS