HIRDETÉS

Kopacz László grafittiszerű absztrakt formavilága

Péter Beáta 2016. december 20., 13:49

A csíkszeredai Kopacz László alkotásaiból nyílik kiállítás kedden 18 órától a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

A fiatal képzőművész Csíkszeredában született 1992-ben, a Nagy István Művészeti Középiskolában, majd a kolozsvári képzőművészeti és formatervezői egyetemen végezte tanulmányait, ugyanitt mesterképzésen vett részt. Volt már ösztöndíjjal Londonban, jelenleg ugyancsak egy ösztöndíj-programnak köszönhetően Budapesten tanul. Több pályázaton és kiállításon is részt vett munkáival, első egyéni kiállítása 2013-ban volt látható szintén a csíkszeredai könyvtárban.

„Hogy mikor fordultam a képzőművészet felé, pontosan nem tudom meghatározni, de gondolom, mindig is bennem volt ez az önkifejezési forma. Ha visszagondolok, már igen fiatalon is nagyon határozott kép élt bennem, hogy mit és hogyan szeretnék megfogalmazni. Minden bizonnyal a környezetemnek és hatásainak köszönhetem, hogy most itt tartok”– nyilatkozta lapunknak Kopacz László. Kifejtette, aránylag hamar rátalált egy graffitihez hasonló, absztrakt formavilágra, amit folyamatosan tökéletesít és csiszolgat. Az egyetemi évek alatt ehhez hozzákapcsolódott egy igen erőteljes realisztikus fonal, jelenleg e kettő között próbál egy „közös hangot” találni.

A közelmúltban régi kultúrákat tanulmányozott, mint mondta, nagyon tetszik neki jel- és formaviláguk. „A mai képzőművész életét leginkább úgy képzelem, hogy az árral kell úszni, és kihasználni az adandó lehetőségeket, erre szerintem nincs recept, éppen azért szép” – mutatott rá Kopacz László, akinek a művészet mellett nagy szerepet tölt be az életében a biciklizés, annak is az extrém válfaja.  A mostani kiállításon az államvizsga- és diplomamunkáit mutatja meg a csíkszeredai közönségnek. A kiállítást Turós Eszter művészettörténész nyitja meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS