Fölszállott a páva: a háromszéki Borbáth Szilveszter közönségszavazattal nyert a Döntők Döntőjében

MTI 2018. december 21., 23:42 utolsó módosítás: 2018. december 22., 09:07

A Döntők Döntőjével befejeződött a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor különleges évada, amelyet a Duna Televízió pénteken élőben közvetített. A tehetségkutató 2018-as évadában a műsor eddigi legjobbjai mérték össze tudásukat.

Borbáth Szilveszter énekel a Fölszállott a páva tehetségkutató műsor A Döntők Döntője fináléjában Fotó: MTI

A Döntők Döntője fináléjában a nézők szavazatai alapján az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában a vargyasi (Kovászna megye) Borbáth Szilveszter kapta a legtöbb szavazatot. Szóló és párostánc kategóriában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Fokos Zenekar, a néptáncegyüttesek közül pedig a Jászság Népi Együttes vehette át az OTP Bank egy-egy millió forintos nyereményét, amelyet a versenyzők a műsorban jótékony célokra ajánlottak fel. (Egyébként a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában versengett a kolozsvári Tokos zenekar is).

A jótékony felajánlásokat követően az OTP Bank további egy-egy millió forintot ajánlott fel a győzteseknek saját célra. Akik nem szerepeltek a győztesek között, fél-fél millió forintos jutalmat vehettek át. Mindezek mellett 1 millió forintos különdíjat kapott ifjabb Ürmös Sándor cimbalmos.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza hatodszorra megrendezett tehetségkutatójának fináléjában tíz produkciót láthattak a nézők. Az énekes szólisták és énekegyüttesek között Borbáth Szilveszter, Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, valamint a Pendely Énekegyüttes lépett színpadra. A hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Fokos Zenekart és a Tokos Zenekart, a szóló és páros tánc kategóriában pedig Bulyáki Anettet és Oszlánszki Patrikot és Majer Tamást láthatta a közönség.

A Fölszállott a páva tehetségkutató műsor A Döntők Döntője nevű fináléja Fotó: MTI

A néptáncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Jászság Népi Együttes és a Szinvavölgyi Néptáncműhely jutott a fináléba. Az idei évad újdonsága volt, hogy a közönség szavazatain múlott, mely produkciók jutottak a döntőbe.

A zsűri elnöke volt Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékelte a produkciókat. A műsort ebben az évadban is Morvai Noémi és Novák Péter vezette.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat