Erdélyben forgatják az új magyar lélektani krimit

Krónika 2017. november 28., 11:47

Erdélyi helyszíneken is forgatják a Valan című bányászvárosi pszichothrillert, amelynek gyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 292 millió forinttal támogatja. A lélektani krimit februárban kezdik forgatni és az elsőfilmes Bagota Béla rendezi.

A filmet többek között Balánbányán forgatják Fotó: Szigeti Vajk István

A Valan egy erdélyi bányavárosban játszódó lélektani krimi, amelyben a harmincas éveiben járó főszereplő a múlt démonaival küzdve huszonkét évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt húga ügyében nyomoz.

A filmet erdélyi (Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó) valamint budapesti helyszíneken forgatják majd – írta az MTI.

Bagota Béla a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rendező szakán végzett, majd első asszisztensként dolgozott többek között az Isteni műszak, a Swing, a Kút és legutóbb az új Reisz Gábor-filmben, a Rossz versekben. Első nagyjátékfilmjét – amelynek forgatókönyvét is ő jegyzi – 2018 februárjában kezdi forgatni, közölte a filmalap az MTI-vel. A férfi főszerepet a nemrég Kaszás Attila-díjjal kitüntetett Krisztik Csaba játssza, a női főszereplő kiválasztása még folyamatban van.

Az alkotást Garas Dániel fényképezi, zenéjét a kolozsvári származású Márkos Albert komponálja, producere a szintén kolozsvári származású Kántor László lesz és a Mátrix Film gyártásában készül.

Bagota Béla Tiszta kézzel című munkájával diplomázott Grunwalsky Ferenc és Kende János osztályában. A diplomafilm Podmaniczky Szilárd C-dúr című novellája nyomán készült, a főbb szerepekben Keresztes Tamás, Rezes Judit és Törőcsik Franciska látható.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat