HIRDETÉS

Arad megye kulturális nagykövetévé nevezték ki Puskel Péter közírót

Krónika 2018. április 15., 14:40

Ötvenéves újságírói és közírói pályája elismeréseként köszöntötték az Arad Megyei Tanács székhelyén Puskel Pétert a hétvégén. Iustin Cionca megyei tanácselnök Arad megye kulturális nagykövetének nevezte ki az egyébként román–orosz szakos tanári végzettségű publicistát – számolt be a www.aradihirek.ro.

Iustin Cionca és Puskel Péter Fotó: Facebook/Iustin Cionca

A köztiszteletnek örvendő, nyugdíjas, de még mindig aktív Puskel

helytörténeti kutatómunkáját, Arad ipartörténetének feltárását és megismertetését, sajtótörténetének megírását, az aradi vértanúkhoz fűződő anekdoták összegyűjtését, a békebeli boldog idők értékeinek megőrzésében végzett tevékenységét emelték ki.

HIRDETÉS

Puskel Péter korábban megkapta a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Aranytollát, az RMDSZ Ezüstfenyő díját, a Romániai Írók Szövetsége aradi szervezetének díját – ezúttal a román többségű megyei önkormányzat ismerte el életművét.

Köszönőbeszédében az ünnepelt úgy fogalmazott, hírlapírói munkája közben döbbent rá arra, hogy az újságcikkek tiszavirágéletűek, hiszen a másnapi újság csak egy értéktelen papírdarab, és ekkor döntötte el, hogy valami maradandóbbat alkot, a letűnt időket, a történelmi kort kutatja majd. „Mindvégig Arad szeretete vezérelt, az aradi – főleg magyar – emlékhelyek, épített és szellemi örökség megóvása” – mondta Puskel Péter.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS