HIRDETÉS

A „megrajzolt” értéktérkép – Lezárul a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program

Bíró Blanka 2017. január 11., 16:20

Dokumentációs fotókiállítással zárul a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa elnevezésű négyéves program.

Fotó: Vargyasi Levente

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program záróeseményeként dokumentációs fotókiállítást szervez a város polgármesteri hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház. A január 26-ára beütemezett tárlaton az elmúlt négy év eseményeiből szemléznek, céljuk felidézni a kulturális főváros keretében zajló rendezvények, fesztiválok hangulatát, és ezáltal feleleveníteni a város életében fontos közösségi eseményeket. A szervezők felhívással fordulnak a helyi fotósokhoz, kérik, aki fényképezett a rendezvényeiken, gyarapítsa a kiállítás anyagát. Legtöbb tíz képet lehet beküldeni a kultura@sepsi.ro címre január 16-án, hétfőn éjfélig. A beérkezett fotókból válogatást készítenek, amelyeket nagy méretben köztereken állítanak ki.

Sepsiszentgyörgy az Európa Kulturális Fővárosa pályázatra készülve hirdette meg a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa négyéves programsorozatot, ezen belül minden évnek tematikus keretet adtak. Tartalmi szempontból öt olyan területet határoztak meg, amelyek tükrözik Sepsiszentgyörgy értéktérképét: zene, irodalom, színház, népművészet, vizuális művészetek. A négy tematikus év pedig meghatározta az adott esztendő programkínálatának tartalmát. A hang és szó évében a zenei és irodalmi események voltak hangsúlyosak, a játék évében a színjátszásé volt a főszerep, a hagyomány évében pedig a népművészethez, népi kultúrához és építészeti hagyományhoz kapcsolódó programokat szerveztek.

2016 a kép éve volt Sepsiszentgyörgyön, amikor a képzőművészetre, fotó- és filmművészetre építették a programokat. A programot gyakorlatba ültették, bár a város pályázata nem nyert az Európa Kulturális Fővárosa kiírásban. A városvezetés célja az volt, hogy ezzel is erősítse Sepsiszentgyörgy kulturális potenciálját, és alakítsa a brandjét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS