Tagadja a finnországi késelő, hogy terrorista indíték vezérelte

MTI 2017. augusztus 22., 17:17

A turkui bíróság kedden elrendelte Abderrahmán Meskának, a finnországi pénteki késelés fő gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Meska beismerte, hogy ő végzett egy 31 és egy 68 éves nővel, és sebesített meg további hat nőt és két férfit az ország délnyugati részén található városban.

HIRDETÉS

A 18 éves Meska zárt ajtók mögötti meghallgatásán tagadta, hogy terrorista indíték vezérelte volna, vagy hogy végezni akart volna áldozataival. „Amit a nyomozók eddig kiderítettek, az nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy terrorcselekménynek minősítsük a történteket" – erősítette meg Kaarle Gummerus, a marokkói származású menedékkérő ügyvédje is.

Meska lőtt sebbel kórházban fekszik – a combján érte a lövedék elfogásakor ˜–, onnan jelentkezett be a bíráknál videóhívással. A Finnországba 2016-ban érkezett Meska ellen egyelőre nem emeltek vádat.

A finn rendőrség szerint a turkui támadóval szemben terrorista szándékkal elkövetett, kétrendbeli gyilkosság, valamint terrorista szándékkal elkövetett, nyolcrendbeli gyilkossági kísérlet miatt emelhetnek vádat.

További három marokkói gyanúsított a nap folyamán tesz vallomást az ügyben, egy eddig őrizetben lévő társukat elengedték. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 18 és 28 év közötti gyanúsítottak milyen szerepet játszhattak a támadásban.

Finnországban első alkalommal indítottak nyomozást terrorizmussal kapcsolatba hozható bűncselekmény miatt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat