Rálőttek egy republikánus képviselőre Washington közelében

MTI 2017. június 14., 16:53 utolsó módosítás: 2017. június 14., 17:15

Több lövést adtak le Steve Scalise amerikai képviselőre Virginia államban, a képviselő megsebesült – jelentette az amerikai média.

Steve Scalise Fotó: Facebook

A jelentések szerint a lövöldözés egy republikánus kongresszusi csoport reggeli baseball-edzésén zajlott le Alexandria városban, Washington közelében.

Egy férfi puskával adott le lövéseket a sportoló képviselőkre, az edzésen jelen levő biztonsági őrök viszonozták a tüzet.

A rendőrség őrizetbe vette a lövöldözőt.

A lövöldözésnek több más sebesültje is van, köztük két rendőr. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy az 51 éves, republikánus Scalise sebesülése mennyire súlyos. Kórházba vitték, az első hírek szerint állapota stabil.

A louisianai Steve Scalise a kongresszus egyik legmagasabb rangú republikánus képviselője: a párt alsóházi hierarchiájának harmadik helyét, a frakció fegyelmi és szervezési ügyeiért felelős „whip” pozícióját tölti be.

Donald Trump elnök közölte: tudomása van az incidensről, és az alelnökkel együtt szoros figyelemmel követi a fejleményeket. Trump a Twitteren igaz barátnak és hazafinak nevezte Steve Scalise-t.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat