Negyven román sérült meg a németországi buszbalesetben

Krónika 2017. augusztus 23., 21:53

A bukaresti külügyminisztérium közleménye szerint a Németországban balesetezett autóbusz 49 utasa közül 40-en román állampolgárok voltak. A Bohmte-Leckermühle környékén szerda délelőtt történt baleset román sérültjei közül nyolcan már elhagyták a kórházat.

HIRDETÉS

A DPA hírügynökség és a Neue Osnabruecker Zeitung helyi napilap internetes kiadása szerint hat személy súlyosan megsérült Alsó-Szászországban, amikor egy román idénymunkásokat szállító autóbusz felborult. A német rendőrség szerint a busz szinte kizárólag román állampolgárságú, mezőgazdaságban dolgozó idénymunkásokat szállított.

A balesetre 10 óra 30 perc körül került sor, amikor a Bad Essen és Schwagstorf közötti úton, Bohmte-Leckermühle közelében, az autóbusz kicsúszott az útról és felborult.

„A berlini román nagykövetség munkatársai figyelemmel kísérik a Bohmte-Leckermühle környékén, szerdán balesetet szenvedett román állampolgárok sorsát, jelen pillanatig nyolcan közülük elhagyták a kórházat. A külügy felvette a kapcsolatot a munkáltatóval, aki arról tájékoztatott, hogy a 49 munkásból 40-en román állampolgárok" – írja közleményében a külügyminisztérium.

A berlini nagykövetség felkészült arra, hogy konzuli segítséget nyújtson azoknak, akik ezt igénylik.

„A baleset áldozatainak azonosítása hosszas folyamat. A külügy állandó kapcsolatot tart a helyi hatóságokkal" – idézi a tárca közleményét az Agerpres hírügynökség.

A bajba jutott román állampolgárok Románia berlini nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a következő telefonszámokon: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat