HIRDETÉS

Merkel: szigorúbban kell ellenőrizni a bevándorlókat

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 21., 15:25

A terrortámadások elkerülése érdekében a jövőben szigorúbban kell ellenőrizni a bevándorlókat és a menekülteket Németországban, a potenciális veszélyt jelentőket pedig jobban meg kell figyelni, akár 24 órán át követni vagy elektronikus nyomkövetővel ellátni – mondta az MTI beszámolója szerint a német kancellár vasárnap éjjel az RTL kereskedelmi televízió műsorában, ahol állampolgárok tehettek fel kérdéseket.

Fotó: MG RTL D/Andreas Friese

Az egy asztalnál Angela Merkellel című műsorban a csütörtöki barcelonai, valamint a tavaly decemberi berlini terrortámadás kapcsán az emberek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogyan lehetne jobban szavatolni az emberek biztonságát.

A német kormányfő a szigorúbb megfigyelés mellett azt is felvetette, hogy

HIRDETÉS

a kiutasított külföldiek kitoloncolás előtti fogva tartásának idejét meg kellene hosszabbítani.

Jelenleg ugyanis csak három hónapig lehet ezeket az embereket bent tartani, ami nem feltétlenül elég például ahhoz, hogy új iratokat állítsanak ki számukra, papírok nélkül pedig nem veszik vissza őket a származási országok.

Merkel elmondta azt is, hogy

továbbra is úgy gondolja, jó döntés volt 2015-ben beengedni Németországba a menekülteket.

Hozzátette: az elmúlt két évben már sokat tettek annak érdekében, hogy az a helyzet ne ismétlődhessen meg újra, például több technikai újítást is bevezettek, egyebek mellett arcfelismerő kamerákat helyeztek el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS