Lelőttek egy férfit, aki késsel támadt katonákra Brüsszelben

Hírösszefoglaló 2017. augusztus 25., 23:48 utolsó módosítás: 2017. augusztus 25., 23:56

Járőröző katonákra támadt egy férfi pénteken Brüsszelben, a támadót a katonák lelőtték helyszíni jelentések szerint.

Fotó: Twitter/Thomas da Silva Rosa

Egy, a közelben tartózkodó járókelő újságíróknak elmondta, lövések hangja után erő rendőri jelenlét volt az Emile Jacqmain körúton Brüsszelben – számolt be a Híradó.hu.

Helyszíni információk szerint a támadó „Allah akbar” felkiáltással, késsel támadt. A támadó nem halt meg, csak megsebesítették. Az ügyészség szóvivője elmondta:

a 30 év körüli elkövető életveszélyesen megsebesült az incidensben, de a katonák élete nincs veszélyben. Senki másnak nem esett bántódása

– tette hozzá.

A tettes nem volt ismert terrorista tevékenységek miatt a rendőrségnél. Személyazonosságával kapcsolatban a szóvivő hozzátette: előzetes információk szerint nem belga állampolgár. A férfi helyi idő szerint este negyed kilenc felé esett neki katonáknak a belvárosi Emile Jacqmain körúton. A katonák erre tüzet nyitottak a tettesre. A hadsereg tagjai arcukon és kezükön sérültek meg.

Charles Michel belga kormányfő Twitter-üzenetben támogatásáról biztosította a katonákat. Hozzáfűzte: a belga biztonsági erők továbbra is készültségben lesznek, s figyelemmel kísérik a helyzetet. Belgium a 32 életet követelő 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas terrorkészültségi fokon van.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat