Kövér szerint zavargásokra készül az ellenzék és a Soros-hálózat

MTI 2017. július 05., 22:37 utolsó módosítás: 2017. július 05., 22:42

Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.

Kövér László és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a Martosi Szabadegyetem fórumán Fotó: MTI

Kövér László – aki kérdésekre válaszolva a világpolitika elmúlt egy évét értékelte, illetve a jövő évi választásokat megelőző időszak várható eseményeiről beszélt – azt mondta: idén ősszel „forró időkre kell készülni" a magyarországi ellenzék és a Soros-féle, úgynevezett civil szervezetek összefogása miatt.

„Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis" – jósolta a fideszes politikus, aki szerint az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a „piszkos munkát” a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el.

A házelnök kifejtette: a hangulatfokozásra azért is szüksége van az ellenzéknek, hogy ilyen módon próbáljon olyan közhangulatot kialakítani, amelyben a választók mindenképpen szükségét érezzék a változásnak.

A Soros-féle szervezetekre pedig azért van szükségük, mert – mint mondta – „egy magát demokratikusnak definiáló pártnak nem áll jól, hogy nyílt törvénysértésre, utcai zavargásokra buzdítson". Kövér László megjegyezte: nem Magyarország az első „kísérleti terep", ahol kívülről avatkoznak be annak érdekében, hogy „potens ellenzéki pártok” hiányában letaszítsák a kormányról azokat, akik demokratikus választásokon jutottak oda. Rámutatott: az ilyen manipulatív módszerek kivédése miatt meg kell mutatni, kik állnak az ilyen kezdeményezések mögött, s azt is, hogy milyen célokat követnek.

Az Országgyűlés elnöke a világpolitika elmúlt egy évét értékelve úgy vélekedett: minőségi változás nem ment végbe, viharos, de mégis unalmas volt az elmúlt egy év. Kiemelte: az Orbán Viktor miniszterelnök által előre jelzett „lázadás éve” elkezdődött, és folyamatosan zajlik, ám az is igaz – mondta Franciaországra utalva –, hogy vannak országok Európában, ahol a régi rend hívei új erőre kaptak.

Az ötödik Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a nemzetpolitika jövőbeli eszközeiről szólva elmondta: a jövőben meg fogják erősíteni a külhoni magyarság intézményrendszerét. Hozzátette, ráerősítenek a szülőföldön való boldogulás elképzelésének támogatására, illetve ki fogják terjeszteni a családpolitika rendszerét a határon túlra, ahol ez a folyamat már meg is kezdődött a babakötvény és az anyasági támogatás bevezetésével.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat