Homoródalmás tűzoltóautót kapott Orbán Viktor jóvoltából

MTI 2017. augusztus 31., 16:57 utolsó módosítás: 2017. augusztus 31., 17:09

Felújított tűzoltóautót adományozott a Magyar Tűzoltó Szövetség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a Hargita megyei Homoródalmás községnek, a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök ilyen módon is tenni kíván a határon túli magyarokért – mondta Bakondi György csütörtökön az MTI-nek.

A felújított, teljes felszereltséggel ellátott tűzoltóautót csütörtökön vette át a székely település polgármestere Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója felidézte, hogy a Magyar Tűzoltó Szövetség, a kormány és a határon túli magyar tűzoltószövetségek, -szervezetek közötti együttműködés keretében korábban már több eszközt adtak határon túli magyarlakta településeknek.

Elmondása szerint a Hargita megyei Homoródalmáson 1300 magyar él, ám biztonságukat veszélyezteti, hogy a legközelebbi tűzoltóság 40 kilométerre, 40-60 percre van. „A településnek vannak kiképzett tűzoltói, tűzoltó egyesülete, továbbá tűzoltószertára is, így már csak a jármű hiányzott” – jegyezte meg, hozzátéve: a település Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kérte, aki azonnal intézkedett, így kerülhetett sor a csütörtöki átadásra.

Bakondi György kiemelte: a kormány politikája középpontjában a magyar emberek biztonsága áll, legyen szó terrorizmusról, illegális migrációról vagy éppen katasztrófahelyzetek megelőzéséről.

Ennek érdekében a kormány Magyarországon és a határon túli magyarok körében is nagyon komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt hét évben – tette hozzá.

Emellett a kabinet nagy hangsúlyt fektet a civil szervezetek, így a polgárőrség, tűzoltó egyesületek, önkéntes speciális mentők és karitatív szervezetek támogatására. Példaként említette, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatása 2010-hez képest mostanra az ötszörösére nőtt, aminek következtében „robbanásszerű fejlődésen ment keresztül ezek technikai felszereltsége”. „Mindemellett a kormány nagyon nagy gondot fordít a nemzeti egységre, a határon túli magyarok biztonságát célzó támogatására” – fűzte hozzá.

A Steyr típusú tűzoltóautót felújítva, teljes felszereltséggel adták át a község polgármesterének, Tikosi Lászlónak csütörtökön, Debrecenben. Egyébként a járművet ábrázoló fotó már csütörtökön délelőtt felkerült Orbán Viktor közösségi oldalára, ám mivel nem kísérte szöveg, a magyarországi sajtó egy része lázasan találgatta, hogy mit akar üzenni a miniszterelnök a fénykép közzétételével.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat