Ferenc pápa: mekkora kegyetlenségre képes az ember!

MTI 2015. január 08., 14:01

A Charlie Ebdo francia szatirikus magazin párizsi szerkesztőségében elkövetett terrorcselekmény áldozataiért imádkozott Ferenc pápa csütörtökön. Időközben megerősítették a Vatikán és az olasz repülőterek biztonságát is.

Ferenc pápa a vatikáni Szent Márta Házban bemutatott szentmisén a párizsi merénylet áldozataiért imádkozott. „A párizsi merénylet elgondolkoztat azon, mekkora kegyetlenségre képes az ember” – hangoztatta az egyházfő.

A pápa csütörtökön André Vingt-Trois párizsi érseket fogadja a Vatikánban azt követően, hogy szerdán a franciaországi imámokkal találkozott.

Az olasz hatóságok tovább erősítették a Vatikánvárost övező biztonsági készültséget, amely már eddig is kiemelt fokozatú volt. Rendkívüli készültség lépett életbe a római Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtéren is.

Megerősítették az olaszországi templomok, zsinagógák és vallási iskolák, valamint a diplomáciai képviseletek védelmét a tömegközlekedés biztonságával együtt. Leállították az olasz utcákon szolgáló katonai egységek számának korábban tervezett csökkentését.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter szerint nincsen arra utaló jel, hogy Olaszországban is hasonló terrorista merénylet következhet be. A Vatikán és Olaszország azonban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista fegyvereseinek célpontjai között szerepelhet, minthogy az IÁ által közzétett videókon többször is elhangzott, hogy Róma meghódítására készülnek. Az egyik videón az IÁ zászlója lobogott a Szent Péter téren.

Az olasz kormány új terrorizmusellenes intézkedések bevezetésére készül. Szerepel közöttük az adatvédelmi törvények korlátozása, a terrorizmussal gyanúsítható személyek útlevelének bevonása, a légiforgalmi utaslisták ellenőrzése, a szélsőséges internetes honlapok betiltása.

A párizsi merénylet hatására Milánó önkormányzata befagyasztotta az újabb muzulmán imahelyek építését.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat