Élőben közvetítette lánya megölését egy thaiföldi

Hírösszefoglaló 2017. április 25., 16:48

Egy thaiföldi férfi élőben közvetítette 11 hónapos lánya meggyilkolását, majd saját öngyilkosságát az egyik népszerű közösségi oldalon – mondta el a helyi rendőrség kedden.

A phuketi hatóságok figyelmét a férfi barátai hívták fel a történtekre. „Már halott volt, amikor megérkeztem hozzájuk hétfő délután\" – mondta az AFP francia hírügynökségnek Dzsullausz Szuvannin hadnagy, aki az elsők között ért a tetthelyre. Hozzátette, hogy a holttestek mellett egy okostelefont találtak.

Az MTI közölte, a rendőrség szerint a családi drámát megelőzően a férfi összeveszett lánya anyjával. A phuketi kormányzó arra kérte a thaiföldieket, hogy ne osszák meg a gyilkosságról és az öngyilkosságról készült négyperces felvételt, ennek ellenére kedd délután még mindig több thaiföldi oldalán fent volt a videó.

Az eset mindössze néhány nappal azután történt, hogy az egyesült államokbeli Clevelandben egy 37 éves férfi végzett egy általa véletlenszerűen, az utcán kiválasztott, nyugdíjas korú férfival, tettét pedig megosztotta a közösségi oldalon. A gyilkos három napig menekült a hatóságok elől, végül végzett magával. A clevelandi bűncselekményt követően Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal készítője bejelentette, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő többé, vagyis ne kerülhessenek fel a közösségi oldalra ilyen szörnyűségek.

De nem is ez volt az első alkalom, hogy valaki az interneten közvetített egy gyilkosságot. Februárban Chicagóban követtek el hasonló módon egy kettős gyilkosságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat