HIRDETÉS

Brüsszel kész megtorolni az Oroszországot érintő amerikai szankciókat

MTI 2017. július 24., 12:06

Brüsszel válaszlépések meghozatalát fontolgatja az Egyesült Államokkal szemben, ha Washington olyan új szankciókat vezet be Oroszország ellen, amelyek súlyosan érinthetnek európai vállalatokat - közölte a Financial Times című brit üzleti napilap.

A napilap internetes kiadásában megjelent cikk szerint Brüsszel attól tart, hogy ha Washington megbünteti Moszkvát, amiért beavatkozott a tavalyi amerikai választásokba, az hátrányt okozhat az európai energetikai vállalatoknak, vagy negatívan befolyásolhatja többek között a Balti-tenger alatt létesített orosz-német gázvezeték működtetését.

A lap úgy tudja, Brüsszel biztosítékot vár az amerikai kormánytól arra vonatkozóan, hogy az intézkedések bevezetésük esetén nem fogják sérteni az EU érdekeit.

HIRDETÉS

Ellenkező esetben az európai jog segítségével akadályoznák meg, hogy az intézkedéseket alkalmazni lehessen az unióban,

továbbá a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) általános szabályait figyelembe véve ellenlépéseket tennének.

Azt nem tudni, hogy a kilátásba helyezett brüsszeli válaszlépések befolyásolják-e a Fehér Ház hozzáállását a tervezett szankciókhoz - tette hozzá a brit üzleti napilap.

Az amerikai törvényhozás demokrata és republikánus képviselői szombaton megállapodásra jutottak egy törvényjavaslatról, amely büntetőintézkedésekkel sújtaná Oroszországot, Iránt és Észak-Koreát.

Az Európai Unió szombaton óva intette az Egyesült Államokat attól, hogy egyoldalúan súlyosbítsa az Oroszország elleni szankciókat, főképpen ha „belpolitikai megfontolások” alapján teszi. Brüsszel szerint a „széles körű és válogatás nélküli” büntetőintézkedéseknek „nem szándékolt következményei lehetnek”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS