Oprea helyettesíti a térdműtéte után lábadozó Pontát

Balogh Levente 2015. június 21., 19:57

Nem tudja ellátni a kormányfői teendőket Victor Ponta, ezért felkéri Klaus Johannis államfőt, hogy felépüléséig – 28 napig – Gabriel Oprea nemzetbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettest, egyben belügyminisztert nevezze ki ideiglenes kormányfővé.

Ezt maga Ponta tudatta vasárnap Facebook-oldalán, miután kiderült: elhagyhatta ugyan azt az isztambuli kórházat, ahol a múlt hét elején térdműtétet hajtottak végre rajta, de a lábadozási időszakban nem tud eleget tenni miniszterelnöki kötelezettségeinek.

A kormányfő kosárlabda-mérkőzés közben szenvedett térdsérülést, és orvosa szerint három hétig nem állhat lábra. Ponta még legalább egy hétig Törökországban marad utókezelésen, majd két hétig fizioterápiás kezelésre szorul. Ponta közölte: 28 nap múlva ismét el tudja látni a miniszterelnöki feladatokat, de a teljes felépülés hat hónapig tart.

Mint arról beszámoltunk, a kormányfőről épp ma egy hete derült ki, hogy az Európai Játékok bakui megnyitójáról nem haza, hanem Isztambulba utazott a térdműtétre, pontosan azon a napon, amikor az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) kihallgatásra idézte be az ellene zajló bűnvádi eljárásban. Sajtóértesülések szerint a török államfő, Recep Tayyip Erdogan felesége tulajdonában álló kórházban műtötték meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat