Horvátországban is felcsaptak a lángok, óvatosságra int a külügy

Hírösszefoglaló 2017. július 19., 11:21 utolsó módosítás: 2017. július 19., 11:25

Montenegró után Horvátországra is utazási figyelmeztetést adott ki a külügyminisztérium. A szaktárca felhívja a Horvátországba készülő román állampolgárok figyelmét, hogy a katasztrófavédelmi hatóságok szerint az Adriai-tenger térségében több helyen ég a növényzet, a tűzoltók nagy erőkkel próbálják megfékezni a lángokat.

A bozóttűz Split, Solin, Kastela, Srinjine, Sitno Gornje, Sitno Donje és Zrnovnica települések környékén terjed. Elszigetelten Split-Dalmácia, Zadar és Sibenik-Krin megyék területén is ég a növényzet, írta a minisztérium közleményére hivatkozva az Agerpres.

A tűzvész miatt több tucat személy sérült meg, nagyrészt tűzoltók és helyi lakosok, akik a tűzoltásnál segédkeztek. Omis és Split környékén több turistának kellett elhagynia szálláshelyét.

Amennyiben romániai turisták bajba jutnának, azonnal hívják az 112-es sürgősségi számot és kövessék a horvát hatóságok utasításait,

Turistákat kellett kimenekíteni az erdőtüzek miatt Montenegróban
Utazási figyelmeztetést adott ki a román külügyminisztérium a Montenegróba készülő állampolgárok számára. Turistákat kellett kimenekíteni az országban dúló erdőtüzek miatt.

tanácsolja a külügyminisztérium.

Jelenleg nyitva áll a forgalom előtt az A1-es Zagreb - Ploce - Dubrovnik közti autópálya és a D8-as országút is, amely összeköti az ország északi és déli részét. Az útviszonyokról a http://www.hak.hr/en weboldalon lehet tájékozódni, de érdemes felkeresni a http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro honlapokat is.

A külügyminisztérium ugyanakkor a külföldre utazó román állampolgárok figyelmébe ajánlja a Călătoreşte în siguranţă applikációt,

amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről.

A napokban Montenegróra adott ki hasonló utazási figyelmeztetést a külügyminisztérium a hatóságoknak egyre nagyobb gondot okozó erdőtüzek miatt, melyek miatt több turistát is ki kellett menekíteni a külföldiek körében népszerű fekete hegyek országából.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat