HIRDETÉS

Storck: nem tölteléknek megyünk az Eb-re

Hírösszefoglaló 2016. április 17., 17:17 utolsó módosítás: 2016. április 17., 17:18

„Nem azért leszünk ott az Európa-bajnokságon, hogy kitöltsük a létszámot. Szeretnénk elérni valamit" – fogalmazott Bernd Storck, Magyarország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya a nemzetiközi szövetségnek (FIFA) adott interjújában.

Az 53 éves német szakember szerint csapata önbizalommal telve, félelem nélkül szeretne játszani a nyári franciaországi kontinensviadalon, amelynek F csoportjában Portugália és Ausztria a továbbjutás esélyese, míg Izland és Magyarország némileg „kívülállónak” számít.

Tapasztalata szerint kerete tagjait a szurkolók többsége még mindig a Puskás-féle generáció legjobbjaihoz hasonlítja. „Azt emlegetik, amiket azok a fiúk jobban csináltak, de most már a maiak is elmondhatják magukról, hogy kijutottak egy nagy tornára. Fantasztikus, hogy a fejlődésünknek köszönhetően eljutottunk erre a pontra. Ezzel megalapoztuk a jobb jövőt, de még mindig sok a tennivalónk\" – magyarázta.

Megjegyezte, hogy még nincsenek azon a szinten, hogy játékukkal alkalmazkodásra kényszerítsék az ellenfelet, de az elkövetkező időszakban sokat fognak dolgozni például a labdabirtoklás fejlesztésén. „Nagyon egységes csapatunk van, nincsenek benne egoisták és primadonnák. A csapatszellem az erősségünk\" – mondta Bernd Storck.

A kapitány beszélt a világbajnokság szeptemberben kezdődő kvalifikációs sorozatáról is. Hangsúlyozta, hogy a Portugália, Svájc, Feröer-szigetek, Lettország, Andorra, Magyarország összetételű csoport sokkal nehezebb, mint az Eb selejtezőcsoportja volt, ezért a 2018-as oroszországi vb-re kijutni még a franciaországi részvételnél is nagyobb teljesítmény lenne.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS