Kulturális fesztivál Nagyszebenben: koncertek, kiállítások, könyvbemutatók a november 10-én kezdődő Ars Hungaricán

MTI 2018. november 08., 14:55 utolsó módosítás: 2018. november 08., 16:17

Különböző zenei műfajú koncertek, kiállítások, könyvbemutatók, gyerekelőadások és magyar gasztronómiai termékek lesznek a 13. Ars Hungarica kulturális fesztiválon, amelyet november 10. és 18. között rendeznek meg az erdélyi Nagyszebenben - közölték csütörtökön a szervezők.

A HÍD Egyesület - Nagyszebeni Magyar Kulturális Központ által szervezett programsorozat a hagyományápolást és identitásőrzést, valamint a kikapcsolódást tűzte ki céljául Fotó: facebook/Ars Hungarica

A nagyszebeni magyar kulturális fesztivál kilenc napig több mint harminc eseményre várja az érdeklődőket. 2019-ben az erdélyi város és térsége az Európa Gasztronómiai Régió címet fogja viselni és ennek jegyében a legfontosabb helyi fesztiválok kulináris kínálattal készülnek.

Az Ars Hungarica magyar termelők nemzetközileg díjazott kézműves ínyencségeit vonultatja fel.

A hagyományápolást és identitásőrzést, valamint a kikapcsolódást célul kitűző, a HÍD Egyesület - Nagyszebeni Magyar Kulturális Központ által szervezett programsorozat gálaműsorral kezdődik. Ezen fellép Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa, a budapesti Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiója pedig a Godspell musicalt mutatja be.

Az ünnepi eseményen a magyarországi Területi Művelődési Intézmények Egyesület (TEMI) és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület elnökei aláírják a két intézmény partnerségi kapcsolatáról szóló megállapodást.

A fesztiválon megtekinthető egyebek mellett a budapesti Radóczy Mária tűzzománcművész kiállítása, Zorkóczy Zenóbia előadásai, Gál Orsolya gyermekelőadása, Benedekffy Katalin színművész koncertje, a HalVirág Bábszínház előadása.

Könyvbemutatón köszöntik a 90 éves Dávid Gyula erdélyi irodalomtörténészt. Lesz táncház, fellép a Halleluja Kamarakórus és a Pachelbel Vonós Kamarazenekar, a Mohai Fagott Trió, a Gyárfás és Premecz Organ Trió, illetve Szalai Lotti és Nagy Márton gitárművész a Liszt Ferenc Zeneakadémiáról.

A térség közkedvelt magyar fesztiváljának otthont adó, dél-erdélyi szórványtelepülésnek számító Nagyszebenben a magyarok száma mintegy 2500, de a környező településeken élő magyarok is látogatni szokták a fesztivál programjait.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat