Elhunyt Balló Áron, a kolozsvári Szabadság napilap főszerkesztője

2006. július 10., 00:00
Autóbalesetben életét vesztette pénteken éjszaka Balló Áron, a kolozsvári Szabadság című napilap főszerkesztője. A regionális közéleti napilap 39 éves vezetője Szatmárnémetiből Kolozsvár felé tartott gépkocsival, amikor egy előzést követően kivilágítatlan szekérrel való ütközést akart elkerülni, elrántotta a kormányt, és frontálisan ütközött a szemből érkező személygépkocsival. A tragédia következtében Balló Áron a helyszínen meghalt, az autóban rajta kívül más utas nem tartózkodott.
Fotó: Krónika
A 39 éves korában elhunyt Balló Áron újságíró nyolc éve a Kolozs, Szilágy, Beszterce-Naszód, Fehér és Szeben megyében megjelenő Szabadság című napilap főszerkesztője. Balló Áron 1967. november 23-án született Kolozsváron. 1993-ban szerzett diplomát a kolozsvári Babeº–Bolyai Tudományegyetem magyar–
angol szakán. Már egyetemista korában aktív szerepet vállalt a romániai magyar újságíró-társadalomban, közvetlenül a romániai rendszerváltás után több diáklap munkatársa lett. Szerkesztője volt a kolozsvári Babeº–Bolyai Tudományegyetem Echinox című lapjának és a Szabadság diákmellékletének, éveken át pedig a Kolozsvári Rádió magyar nyelvű adásának ifjúsági műsorát szerkesztette. Tagja volt a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE), két éve a Romániai Magyar Lapkiadók Egyesületét vezette – utóbbi szervezet hat éve jött létre a romániai magyar megyei és regionális napilapok gazdasági érdekeinek hatékonyabb megjelenítése céljából. Balló Áront a Szabadság napilap saját halottjának tekinti, temetése feltehetően csütörtökön lesz a kolozsvári Házsongrádi temetőben.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat