Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Több tucat bulizót megölt egy télapónak álcázott merénylő Isztambulban

Hírösszefoglaló | 2017.01.01. [09:35] | Utolsó módosítás: 2017.01.01. [13:41]

Harminckilencre emelkedett a szilveszter este egy isztambuli mulató ellen elkövetett támadás halálos áldozatainak száma. Huszonegy áldozatot sikerült azonosítani, köztük 16 külföldi van – közölte Süleyman Soylu belügyminiszter vasárnap reggel.

isztammerrrr_b

A rendőrség továbbra is kutat a terrorista elkövető után – mondta a miniszter. Hozzátette, 69 ember sebesült meg, négy ember állapota súlyos.

A támadás célpontja egy híres szórakozóhely, a Reina klub volt, amely a Boszporusz európai partján van. A télapónak álcázott merénylő éjfél után negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben – jelentette az NTV televíziós csatorna.

A hatóságok ideiglenes, részleges hírzárlatot rendeltek el a nyomozás érdekében, és hogy megelőzzék a pánikot. Isztambulban a szilveszter előtt fokozott készültséget rendeltek el, és 17 ezer rendőrt vezényeltek az utcákra, köztük télapónak öltözötteket. Egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy a lövöldözés 10-15 percig tartott és az elkövető körülbelül 50-60 lövést adott le.

A merénylők számát más források két vagy három főben adták meg. Sorsuk egyelőre ismeretlen, nem tudni, hogy lelőtték, elfogták őket vagy elmenekültek. A környéket a rendőrség két kilométeres körzetben lezárta. A Dogan török sajtóügynökség által megkérdezett szemtanúk szerint a támadó vagy támadók arabul kiabáltak. Kilétük ismeretlen, eddig senki sem vállalta magára a vérengzést. Vasip Sahin isztambuli kormányzó azt mondta, hogy a támadó „messzehordó" fegyvert használt, amellyel „brutálisan és vadul" tüzet nyitott az emberekre. Feltehetően gépkarabélyra utalhatott.

Mehmet Kocarslan, a klub tulajdonosa elmondta, hogy az elmúlt tíz napban megszigorították a biztonsági intézkedéseket, miután az amerikai felderítő szolgálatok egy lehetséges támadás veszélyére figyelmeztettek.

„Törökország a végsőkig harcolni fog, amíg véget nem vet a terrorcsoportok és támogatóik által elkövetett támadások minden fajtájának" – hangsúlyozta a török elnök a merénylet után. Recep Tayyip Erdogan nyilatkozatában kiemelte: nemcsak a terrorcsoportok fegyveres támadásaival, de gazdasági, politikai és szociális támadásaikkal is szembe kell szállni. „A hasonló támadások célja, hogy a polgári személyek elleni gyűlöletes támadásokkal destabilizálják és káoszba döntsék az országot, demoralizálják népünket. A nemzetnek meg kell őriznie a hidegvérét, szorosabban össze kell fognunk, és soha nem adhatunk teret az efféle piszkos játszmáknak" – fogalmazott az elnök.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
11.
Lámpavas 56
2017.01.02., hétfő [10:45]
Aki ezt tovább tűri, az rabszolgának született.
10.
demokrata
2017.01.02., hétfő [01:18]
1.6 milliárd embert akarsz kiírtatni a nagyhatalmakkal... Ez még Hitlernek is nagy falat lenne. Nem beszélve arról, hogy hirtelen nem csak néhány 10,000 fanatikus merénylő lenne a földön, hanem néhány 100 millió. Vagyis kiírtanánk egymást, az emberiségnek meg maradna a hinduizmus meg a buddhizmus. Mondasz valamit...
9.
demokrata
2017.01.02., hétfő [01:04]
Ööö... Az Arab Tavaszra gondolsz? Az nyílt titok, hogy a törökök támogattak szunnita lázadó csoportokat Szíriában, köztük az Iszlám Államot is. Később viszont ellenük fordultak és ez vezetett a terrortámadásokhoz. De mi köze ennek a nyugati liberalizmushoz?
8.
csoda, hogy még bírod
2017.01.01., vasárnap [21:16]
"ezeket az embereket [értsd: muszlimok] a vallásuk annyira elvakítja, hogy az istenük nevében képesek akár tömegeket is lemészárolni"

"a nagyhatalmaknak [értsd: keresztények] össze kell fogniuk és "ki kell füstölniük" az összes muszlimot Európából és a világból"

Te tulajdonképpen mit is utálsz?
7.
libcsi ellenes
2017.01.01., vasárnap [18:41]
Szerinted kik indították el az úgy nevezet afrikai tavaszt?
6.
utálom a libcsiket
2017.01.01., vasárnap [18:10]
Lassan eljön az idő amikor a nagyhatalmaknak össze kell fogniuk és "ki kell füstölniük" az összes muszlimot Európából és a világból. Szerintem ez még a mi életünkben be fog következni. Még merkelt, junkert és ezeket a sült tököket el kell távolítani a hatalomról és a nagy összefogás létre is jöhet. A liberalizmus megbukott. Mindenki veszélyben van ugyanis ezeket az embereket a vallásuk annyira elvakítja, hogy az istenük nevében képesek akár tömegeket is lemészárolni majd végezni magukkal. Előbb utóbb, remélem előbb mint utóbb megszületik egy nagy összefogás ellenük mielőtt késő lenne.
5.
demokrata
2017.01.01., vasárnap [14:53]
A törökországi terrorizmusnak semmi köze a nyugati liberalizmushoz, az okok a kurdok elnyomásában és a szíriai beavatkozásban keresendők.
4.
A liberalizmus ellen
2017.01.01., vasárnap [13:26]
Egy szatirikus hozzászólással, még nincsenek megoldva a liberális agy rémtettek.
3.
demokrata
2017.01.01., vasárnap [12:57]
Ez ugye szarkasztikus volt?
2.
Nanáá
2017.01.01., vasárnap [12:50]
Igazad van :)

Törökország egy igazi liberális állam és társadalom vala évtizedek óóta. Náluk főleg tavaly július után kezdett el dübörögni az igazi liberalizmus, meg a demokrácia a jogállammal karöltve. Na és az a tény, hogy két és fél millió migráncsot befogadtak (ami egy millióval több, mint a Dajcslándi Mutti angyali cselekedete) az máá több a sokkknál. Ehhez gyütt a multikulti túlhajszolása (tudod: döner kebab meg a baklava), főleg a kurdok és örmények irányába megmutatkozzó tolerancia, a más vallásúak iránt mutatott nagyfokú megértés, a jószomszédság évszázados hagyományainak felpörgetése a görögök és örmények irányába, stb.,, stb., stb. . . . .

Nanáá, hogy benne vala a levegőben, hogy csak csak akad egy eszement libcsi, aki nem bír magával és az új évet gépfegyverrel a kezében ünnepli meg
1.
libcsi ellenes
2017.01.01., vasárnap [10:53]
Csak a helyszín volt kérdéses, a többit lehetett tudni előre.
Hozzászólások11