HIRDETÉS

Szilveszteri támadást akadályoztak meg a franciák

Krónika , MTI 2016. december 28., 16:10 utolsó módosítás: 2016. december 28., 16:39

Őrizetbe vett a francia rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szilveszter éjjel akart támadást elkövetni Franciaország délnyugati részében – közölte egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető szerdán.

 

Két másik férfit, akik a gyanú szerint a rendőrség ellen terveztek támadást, egy másik rendőrségi razzia során fogtak el Toulouse-ban – mondta az illetékes.

A Toulouse-tól nyugatra fekvő Cugnaux-ban őrizetbe vett férfi „ismert a (rendőrségi) szervek előtt, azzal gyanúsítják, hogy december 31-én támadást akart végrehajtani\" – mondta a rendőri vezető. Egy igazságügyi illetékes megerősítette az őrizetbe vételek hírét. Hozzátette: a gyanúsítottakat két külön ügyben kedden vették őrizetbe.

Franciaországban, Nagy-Britanniában és Németországban, amelyek már voltak iszlamista támadások célpontjai, megerősítették a rendőri jelenlétet a turisták által látogatott helyszíneken a múlt hétfői berlini karácsonyi vásáron elkövetett kamionos merénylet után. Ausztriában is megerősítették a rendőrök köztéri jelenlétét szilveszter előtt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS