HIRDETÉS

Szabadok a Máltára térített líbiai gép utasai

Hírösszefoglaló 2016. december 23., 20:47 utolsó módosítás: 2016. december 23., 23:16

Megadta magát az a két légikalóz, aki pénteken Máltára térített egy belföldi légijáraton közlekedő líbiai repülőgépet – közölte a máltai kormányfő.


Joseph Muscat szerint a gépeltérítőket megmotozták és őrizetbe vették – szémolt be a Híradó.hu. A gépeltérítők előzőleg az összes utast szabadon engedték, majd a személyzettel együtt elhagyták a repülőgépet. Az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság eredetileg Szabhából Tripoliba tartó gépét, egy Airbus A320-ast péntek délelőtt térítették el – a légitársaság közlése szerint a gép fedélzetén 118 ember – köztük 111 utas – tartózkodott.

Az egyik légikalóz Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető szellemiségét követő párt vezetőjének mondta magát a líbiai tévének adott nyilatkozatában – a férfi, aki Musza Saha néven azonosította magát, telefonon adott nyilatkozatában közölte, hogy ő vezeti az el-Fateh al-Dzsadíd (Az Új el-Fateh) nevű pártot. Kadhafi korábban Fatehnek nevezte el a szeptember hónapot, 1969-ben ugyanis e hónapban jutott államcsínnyel hatalomra – egy líbiai parlamenti képviselő, aki beszélt a gépen túszul ejtett egyik utassal, elmondta, hogy a két gépeltérítő Kadhafi szellemiségét követő új párt létrehozását követeli.

A líbiai gépet elítérítő két férfi politikai menedékjogot kér Máltán – közölte Mohammed Táher Sziala líbiai külügyminiszter. A politikus nyilatkozata szerint a két légikalóz ezen kívül egy Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető szellemiségét követő párt létrehozását is be akarja jelenteni.

Az utolsó jelentős gépeltérítés 1985-ben történt Máltán, akkor palesztinok kerítettek hatalmukba egy egyiptomi repülőgépet. Egyiptomi kommandósok megrohamozták a járművet, az akcióban több tucat ember életét vesztette.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS