Krónika Online
2017. április 30., vasárnap; Ma Katalin, Kitti napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Fidesz-bírálat a határnyitást követelő röszkei tüntetés nyomán

MTI | 2017.04.15. [20:00] | Utolsó módosítás: 2017.04.15. [20:23]

A határok megnyitását követelte mintegy száz magyar és külföldi tüntető Röszkén szombat délután, a kormányellenes demonstráció a tranzitzónánál fejeződött be. A Fidesz szóvivője szerint Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján.

roszke11212_b

A tüntetők a röszkei templom melletti téren gyűltek össze, ahol előbb a helyi plébános, Liszkai Tamás mondott beszédet. „A migráció kérdésében józanságra és bölcsességre van szükség, ha a döntés felelősségét a társadalom a politikára ruházza át, akkor saját maga felett mond ítéletet" – közölte.

Schilling Árpád színházi rendező kijelentette, ami Magyarországon a menekültekkel történik, alantas, embertelen és szégyenteli. A művész bocsánatot kért azoktól az emberektől, akiknek a magyar kormány intézkedéseinek hatására megaláztatásokon kell keresztülmenniük. A demonstrálók – köztük Juhász Péter, az Együtt elnöke és Gulyás Márton ellenzéki aktivista – ezt követően magyar és angol nyelvű transzparenseikkel dobszó és füttykoncert közepette a falu főutcáján a határhoz vonultak, ahol farkasszemet néztek a kerítéstől tíz méterre felsorakozó rendőrökkel.

A kibővített tranzitzóna mellett a tüntetők a röszkei közúti átkelőnél a 2015 szeptemberében történt tömegzavargás során elkövetett terrorcselekmény bűntette miatt első fokon tíz év börtönre ítélt Ahmed H. szabadon bocsátását követelték, valamint bírálták a március 28-tól hatályos illegális migráció elleni szabályokat.

„Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján sem nemzetközi nyomásra, sem pedig a Soros György által támogatott civil szervezetek támadásai, tüntetései miatt" – erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Hidvéghi Balázs a röszkei demonstrációra utalva úgy fogalmazott: kibújt a szög a zsákból; a tüntetés kristálytisztán megmutatja, miről is szól az elmúlt időszak Magyarországra nehezedő nyomása és miről szólnak valójában az elmúlt napok tüntetései. Szerinte a Soros György által támogatott szervezetek azt akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, engedjen a nemzetközi nyomásnak és engedje be tömegével a bevándorlókat Magyarországra.

„A Fidesz és a kormány azonban elszánt a nemzeti szuverenitás védelmében. Nem fogunk engedni a külső nyomásnak, meg fogjuk védeni Magyarország és a magyar emberek biztonságát. Ez számunkra mindig fontosabb volt és az is marad, mint bármiféle külső elvárás, külföldi nyomás vagy nyomásgyakorlás" – szögezte le a párt kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a magyar bevándorláspolitikával szembeni nyomásgyakorlás részét képezik a sorozatos tüntetések és a Soros-szervezetek egyéb dezinformációja, vádaskodása. 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
12.
backspace
2017.04.19., szerda [02:51]
A nemzteközi közösség nyomása? Melyik közösség? Az a kétszínü nyakkendõs majomközösség amelyik nap mint nap több mint tíz éve folytonosan bombázza õket ??? Ezek után azt várják el tõlem , hogy olvadozzak a szeretettõl a határon , mitõl , a Röszkén ordítozott Allahakbártól??? Egy rakás képmutató sápadt beteg majom lelkészestõl együtt. Elõszõr ott fejezzétek be a bombázást sarcolást , gyilkolást se.fejek ! A szülõföldjükön adjatok esélyt nekik élni tetvek !!
11.
backspace
2017.04.19., szerda [02:39]
Ennek a csürhebandának ha nem tetszik Ejrópa , húzzanak a csigába valahová Afrikába. Ott tüntessenek a vérontások , háborúk miatt. A kapzsi bankárok ellen , a fegyverkereskedõk, magánhadseregek ellen mikor tüntetnek? Mi a f...???? Az egyik hasznot húz a háborúkból a másik lenyomja a torkunkon a következményeit ?? Hagyjuk ezt az egész humánus dumát a p...ba , ha az eu bürokratái valóban azok lennének , nem paktáltak volna le a szaúdiakkal , tény bmeg , hogy hogy a cia hozza létre a terroralakulatokat rezsimváltásra ,Ukrajnától Venezueláig mindenütt a világon , milyen szrság ez is hogy a cia moderált szélsõséget szponzorál , merkel pedig elõáll jónagyot hazudik , hogy a terrort megelõzni szorosabban együtt kell müködni velük , a terrorszponzorral , na persze , szanaszéjjelhazudnak mindent , ha valóban humánusak lennének ezek a szerencsétlenek nem menekülnének , arról nem szól egy libsi lap sem , hogy milyen, nálunk rég elfelejtett betegségeket is hoztak magukkal.
10.
bobi
2017.04.18., kedd [17:03]
"Hogy alakítsak ki véleményt én azokról, akik Bp-n tüntettek, ha a Krónika nem tájékoztat? "
Pl. úgy, hogy mivel az internet világában élünk, nem vagy rászorulva a Krónikára. Lehet tájékozódni 200 nyelven, 200e újságból, minden oldalról. És kell is. Úgy kell kialakítani egészséges véleményt, hogy minden oldal állspontját összeveti az ember, és abból von le következtetéseket.
9.
ejj ... ejj
2017.04.18., kedd [14:00]
Értem én, hogy a Krónika dönti el, hogy mit ír meg, és miről tájékoztat, de akkor ne legyen meg az az igénye, hogy hírportálnak nevezi/nevezteti magát.

Ha Napóleon is csak a Krónikára bízta volna a tájékoztatást akkor még mindig azt a hírt várnánk, hogy ki győzött Waterloonál . . . miközben kérdezgetnénk egymástól, hogy a Titanic végre befutott-e a New York-i kikötőbe
8.
A liberalizmus ellen
2017.04.18., kedd [13:47]
A Krónika.ro dönti el, hogy mi érdemesül a köz figyelmére! Ezt a hírportált nem kötelező olvasni mivel,hogy nem közpénzből működik ezért nem kötelezhető a liberális őrület propagálására, ahogy teszik ezt a nyugati kormányok a politikai korrektség nevében.A politikai korrektség azonban mára gondolatrendőrséggé fajult.
7.
ejj ... ejj
2017.04.18., kedd [12:54]
Beragadt a Caps Lock kedves Irenaeus??

Egy újság vagy hírportál önként vállalt feladata a tájékoztatás!! Elhallgatni megtörtént tényeket, eseményeket durvább a cenzuránál is. Alapból megtagadják azt, amit önként vállaltak: a tájékoztatást!! A Ceasescu-korban volt ilyen, hogy makacsul elhallgatták a híreket, tényeket. Ez a hozzáállás köszön vissza a Krónika netes felületén.

Hogy alakítsak ki véleményt én azokról, akik Bp-n tüntettek, ha a Krónika nem tájékoztat? Az, hogy Önnek ennyire markáns CapsLock-os véleménye van az nem a Krónikából szerzett tájékoztatás eredménye. S mielőtt ítélkezik felettem, kérem ne feledje: a hír szent a vélemény szabad!! Ebben benne van az is, hogy a Krónika tájékoztat még akkor is, ha nekik vagy olvasóik egy részének nem tetszik, ami ott történik. És benne van az is, hogy én olyan véleményt fogalmazok meg, ami Önnek nem tetszik. Ez az alapja a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának!! - ami csak úgy mellesleg alkotmányos alapjog . . .
6.
Irenaeus
2017.04.18., kedd [11:55]
EJJ...EJJ-NEK: NE A KRÓNIKÁT KRITIZÁLJA! INKÁBB, AZOKAT A NYUGATI ÉS BALOLDALI MAGYAR LAPOKAT, MELYEKNEK PÓZOLNAK A SOROS ÁLTAL FINANSZÍROZOTT ÉS MANIPULÁLT FIATALOK! MINDENKI TUDJA, HOGY ÕK "NEM" KÉPVISELIK A MAGYARSÁG VÉLEMÉNYÉT!! DEMOKRATIKUSOK AZOK A NYUGATI MÉDIÁK, MELYEK "CSAK" A MAGYARORSZÁGI BALOLDAL HAZUGSÁGAIT ÉS MANIPULÁCIÓIT PUBLIKÁLJÁK??? EZÉRT, NEM ÉRTIK NYUGATON, HOGY A TÖBBSÉG MIÉRT ÁLL KI ORBÁN VIKTOR MELLETT??AZ ÖN ÁLTAL BEMUTATOTT TÜNTETÕK NEM KÉPVISELIK A MAGYAR ÉRDEKEKET!!
5.
A liberalizmus ellen
2017.04.16., vasárnap [22:17]
Így igaz, Budapesten un. szervezett (spontán) üvöltöző, randalírozó, részeg vagy narkós fiatalok zavarták a húsvéti ünnepeket, amit mindenek lehet nevezni csak békés spontán tüntetésnek nem.
A spontán tüntetésnek nincs szervezője, ezt akarja elhitetni ez a szabadelvű liberális csőcselék, hogy ne lehessen felelősségre vonni a szervezőket. A liberális sajtó bolhából elefántot csinál neked ha van gyomrod elolvasni, szerintük minden magyar ember kormány ellenes,csak éppen nem ezt mutatják a választási eredmények.
4.
ejj ... ejj
2017.04.16., vasárnap [14:34]
A hír szent, a vélemény szabad!

De a Krónika miért hallgat a napok óta tartó budapesti kormányellenes tüntetésekről? Az nem hír? Csak az a hír, hogy kb 100 ember Röszkén tüntet? De, hogy Budapesten ezrek tüntettnek a kormány ellen az nem üti az ingerküszöbötöket?

Ez a független, szabad erdélyi magyar sajtó?????????

A magyarországi jobb- és baloldali média ennyire nem hallgat a kormányellenes tüntetésekről. Vagy tisztelt Krónika a gazdátokhoz való hűség fontosabb, mint a hír szentsége? Ennyire lesülyedtetek, hogy így bizonyítsátok hűségeteket? Végül is igazatok van: nem haraptok abba a kézbe, amely etett . . . .
3.
syabadkőmuvessses
2017.04.16., vasárnap [13:22]
Ugy látszik az agymosás nem szünt meg.A szabadkőmüves páholyok müködnek,Jászi Oszkár féle nézetek nem tüntek el.A szabad kőmüveseknek is lehet köszöni,hogy Triannonnal Magyarország majdnem el lett tüntetve.Hajrá Fidesz,hajrá Orbán Viktor.
2.
le a libsikkel !
2017.04.16., vasárnap [13:10]
Számbelileg nincsenek sokan . Kb. 85 voltak. Ők ott
tartották a Húsvétot. Vagy húsvétkor is "dolgoznak "?
Most mi következik ?
1.
A liberalizmus ellen
2017.04.15., szombat [22:34]
Ennyit tud a szabadelvű liberális csőcselék! A liberálisnál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.
Hozzászólások12