Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Eljárás Románia ellen a korszerűtlen szeméttelepek miatt

Krónika | 2017.02.15. [15:23] | Utolsó módosítás: 2017.02.15. [15:41]

Eljárást indított szerdán az Európai Bíróságon Románia ellen az Európai Bizottság (EB) amiatt, hogy a hatóságoknak nem sikerült bezárniuk 68 nem EU-konform városi szeméttelepet, amelyek károsíthatják a lakosság egészségét – írja a bizottság közleményében.

patatuz777_b

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint hasonló eljárás már folyamatban van az Európai Unió (EU) hat másik tagállama, Bulgária, Ciprus, Spanyolország, Olaszország, Szlovénia és Szlovákia ellen. Bulgária, Ciprus és Spanyolország esetében már határozat is született.

Az EB emlékeztet, hogy Romániának 2009. július 16-ig kellett volna bezárnia nem EU-konform szeméttelepeit. Korábban a román környezetvédelmi minisztérium arra figyelmeztetett, Románia azt kockáztatja, hogy napi 124 ezer eurós bírságot kell fizetnie amiatt, hogy nem sikerült felszámolnia a nem konform városi szeméttelepeit.

A bukaresti minisztérium álláspontja szerint a szeméttelepek felszámolása a helyi hatóságok kizárólagos felelőssége, és a Brüsszel által kirótt esetleges bírságokat a helyi költségvetés terhére kell majd kifizetni. Hivatalos adatok szerint jelenleg Románia 35 megyéjében van integrált hulladéklerakó, de ezek közül csak egy működik.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
UVEG-PAPPIR_VAS_HAZTARTASI SZEMET STB
2017.02.22., szerda [12:20]
Kulon kulon gyujtenek szemetet es utanna jon az auto es osszeontik aztan viszik ki a szemetdombra....kozben paran nagyon meggazdagodnak....mire jo ez?

Rendet kene lassa tenni ezen a teruleten is....
Hozzászólások1