Kigyulladt egy utasokat szállító városi busz Marosvásárhelyen

Hírösszefoglaló 2017. május 24., 10:05 utolsó módosítás: 2017. május 24., 10:18

Menet közben kigyulladt a marosvásárhelyi tömegközlekedési vállalat egyik autóbusza, amely szerdán a Dózsa György utcán haladt a város főtere felé. A tűzesetet a motornál keletkezett rövidzárlat okozta, senki nem sérült meg az incidens nyomán.

Képünk illusztráció Fotó: Boda L. Gergely

Cristian Virag, a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy kiküldtek a helyszínre két tűzoltókocsit 11 tűzoltóval, azonban amire kiértek, a tüzet már eloltották.

A helyi tömegközlekedési vállalat igazgatója, Tatár Béla elmondta, hogy

az autóbuszban nem volt sok utas, a sofőr leszállította őket, és eloltotta a tüzet a járműben található tűzoltópalackkal.

„Hátul, a motornál történt egy rövidzárlat. Nem volt sok utas. Egy régi, 2005-ös autóbusz volt, amelyet most meg kell javítanunk. Megvizsgáljuk, mi okozta a rövidzárlatot, amely valahol a kábeleknél történt, vagy a hűtőberendezésnél, vagy az akkumulátornál. Ki kell cserélni a villanyhálózatot. Mi félévente elvégezzük a műszaki vizsgát, azonban ez bárkivel megtörténhet. Az autóbusz papírjai rendben vannak. Nagyobb volt a füst, mint a láng, még a hátsó üléseket sem érte el a tűz” – mondta Tatár Béla.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat