Kelemen a Miért szülinapi buliján: senki sem akarja túltolni a biciklit

Krónika 2018. január 27., 22:05 utolsó módosítás: 2018. január 27., 22:07

Az RMDSZ partneri viszonyt akar fenntartani a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT), mert fontosnak tartja a szakmailag felkészült, vezetésre és helytállásra képes, érdekképviseletet vállaló fiatal utánpótlást – mutatott rá Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton, a 15 éves MIÉRT születésnapi rendezvényén.

Kelemen Hunor RMDSZ- és Oltean Csongor Miért-elnök aláírja a két szervezet szándéknyilatkozatát Fotó: Bereczky Sándor/Miért

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartott MIÉRT-születésnapon az ifjúsági ernyőszervezet egykori alapítóival folytatott kötetlen beszélgetésén Kelemen Hunor azt tanácsolta a közösségi munkára vállalkozó fiataloknak, hogy ne legyenek felületesek, mindig a tartalomra figyeljenek. Szerinte az ifjúsági szervezetben tevékenykedőknek ma már nem az a feladatuk, hogy új struktúrákat építsenek, hanem, hogy belakják azt, amit elődeik alkottak.

Kelemen azt ígérte: az RMDSZ-ben mindig lesz „üres szék”, amely olyan fiatalokra vár, akik tudnak tartalmat nyújtani a közpolitikákban, akik befolyásolni akarják a döntéseket.

A szövetségi elnök úgy vélekedett: van kellő energia, lendület és újító szándék a MIÉRT-ben, ugyanakkor mértéktartás is, amely mérték nélkül gyorsan lehet rossz irányba haladni.

„Ezt a mértéket sikerült megtartani az RMDSZ és a MIÉRT között, a partnerségnek is ez a kulcsa, senki sem akarja túltolni a biciklit” – idézte az MTI Kelemen Hunort. Az RMDSZ hírlevelében közölt beszámoló szerint az RMDSZ elnöke a találkozón Oltean Csongorral, a MIÉRT elnökével közös szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben vállalják, hogy a MIÉRT működését meghatározó alapelveknek és a „mai igényeknek” megfelelő cselekvési tervet, illetve politikai programot fogadnak el.

„2018-ban, abban az évben, amikor nagyon sokan hajlamosak a múltról beszélni, a Magyar Ifjúsági Értekezletnek a jövőre kell összpontosítania. Fontosnak tartjuk a román-magyar párbeszéd javítását, hiszen meggyőződésünk, hogy ami jó az erdélyi magyar fiataloknak, az jó a román fiataloknak is” – szögezi le a szándéknyilatkozat. A dokumentum szerint a MIÉRT a Kárpát-medence és Európa egyik modellértékű szervezete akar lenni, amely szakmaiságra, tudásra és a fiatalok valós képviseletére alapozza tevékenységét.

„Egy kisebbségi közösség ifjúsági szervezetként feladatunk olyan feltételeket teremteni, hogy az erdélyi magyar fiatalok ne a hátrányát érezzék kisebbségi létüknek, hanem előnyt kovácsoljanak ebből. Olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol jó fiatalként élni, ahol merhetünk fiatalként vállalkozni és családot alapítani, ahol van jövőnk” – olvasható a MIÉRT és az RMDSZ közös szándéknyilatkozatában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat