HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. június 26., hétfő

Oláh Emese: jövő héten kikerülnek az újabb többnyelvű kolozsvári helységnévtáblák

Oláh Emese alpolgármester ígérete szerint jövő héten Kolozsvár újabb bejárataihoz kikerülhetnek a háromnyelvű helységnévtáblák. Az útügy már egy hete elküldte a szükséges engedélyt.

Kiss Előd-Gergely 2017. június 26., hétfő

Árnyalatok őrültség és normalitás között – az évad utolsó bemutatója Kolozsváron

Az őrültség és a normalitás közötti árnyalatokat helyezi előtérbe a Kolozsvári Állami Magyar Színház idei évadának utolsó, szerdai bemutatója. Tenessee Willams A vágy villamosa című darabját az amerikai Tom Dugdale rendezte.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. június 21., szerda

Kolozsvárt is érintheti az új selyemút

Infrastrukturális és technológiai beruházásokról egyeztetett Emil Boc, Kolozsvár polgármestere a Kínában tett látogatásán.

Kiss Előd-Gergely 2017. június 21., szerda

Gyorsan fejlődik a kolozsvári reptér

Már június közepén, tavalyhoz képest három hónappal korábban elérte az évi egymillió főt számláló utasforgalmat a kolozsvári nemzetközi repülőtér.

Kiss Előd-Gergely 2017. június 20., kedd

Előtérbe lépne a Miért: az ifjúsági szervezet megújítására készül az új elnök

Az EU-tábort idén már egyfajta „edzőtáborként” szervezi meg a Miért, amelynek új elnöke más változásokat is tervez.

HIRDETÉS
Antal Erika , Kiss Előd-Gergely 2017. június 20., kedd

Egy színházi szövetség létjogosultsága: szakemberek a hétvégén alakult Maszinról

Lenne létjogosultsága az összes erdélyi magyar színházat tömörítő szervezetnek, ha azt eredményesen tudják működtetni, ugyanakkor tömbmagyar vidéken könnyebb a társulatok helyzete – mondták el a Krónikának erdélyi magyar teátrumok vezetői.

Kiss Előd-Gergely 2017. június 18., vasárnap

Egyedüli jelölt maradt: Olteán Csongor a Miért új elnöke

Olteán Csongor Kovászna megyei önkormányzati képviselőt választották a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) új elnökévé a hétvégén Kolozsváron tartott országos küldöttgyűlésen.

Kiss Előd-Gergely 2017. június 16., péntek

Kifakadtak a fuvarozók: elfogadhatatlannak tartják az Európai Bizottság javaslatát

Nem akarnak szállodában aludni a nyugat-európai országokban pihenésre kényszerülő kamionosok. A Krónikának elmondták: a legnagyobb gond a kamionok őrizetlenül maradása, ugyanis nincs kamionparkolóval rendelkező szálláshely a fő EU-s útvonalak mentén.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. június 13., kedd

Visszaállamosítást kiáltanak a Kós Károly tervezte mákófalvi kultúrotthon ügyében

Tudatos félrevezetést gyanít a néppárt Kolozs megyei vezetősége annak kapcsán, hogy Egeres község önkormányzata alig 500 lejért vásárolhatja meg a mákói kultúrotthont a református egyháztól. Az érintettek a felújítás szükségességét hangsúlyozzák.

Bíró Blanka , Kiss Előd-Gergely 2017. június 12., hétfő

A diákok érdekei miatt halasztották őszre a tanügyi sztrájkot

A nyári vakáció utánra, a következő tanév elejére halasztották a tanügyi általános sztrájk kirobbantását. A Krónikának nyilatkozó szakszervezeti vezetők szerint nem kívánják bojkottálni a végzősök vizsgáját, hiszen a diákok nem hibásak.

Kiss Előd-Gergely 2017. június 09., péntek

Új kortárs művészeti központ nyílt Kolozsváron

Ünnepélyes avatóbeszédeket és minden egyéb felhajtást nélkülözve nyílt meg csütörtök este Kolozsváron a Köz-Pont elnevezésű, a kortárs művészetnek és kultúrának szánt létesítmény.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. június 08., csütörtök

Az útügyön múlik a kolozsvári többnyelvű táblák sorsa

A háromnyelvű helységnévtáblák kihelyezése terén elért eredményeket említette elsőként Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere, aki Vákár Istvánnal és Antal Gézával tartott közös sajtótájékoztatóján beszélt csütörtökön az elmúlt egy év sikereiről.

Bálint Eszter , Bíró Blanka , Kiss Előd-Gergely 2017. június 07., szerda

Újjáélesztenék a mentőautóparkot

A kormányfőtitkárságra bízzák a mentőautók beszerzését. A megyei mentőszolgálatok már nagyon várják elavult gépjárműparkjuk lecserélését, de az illetékesek azt szeretnék, ha őket is megkérdeznék, hogy milyen felszerelésekre van szükségük.

Bálint Eszter , Gergely Imre , Kiss Előd-Gergely 2017. június 01., csütörtök

Ima és hála vezet a csíksomlyói búcsúba

Tarts meg minket őseink szent hitében! – a 450 évvel ezelőtti kérés jegyében tartják az idei pünkösdi zarándoklatot szombaton Csík­somlyón, ahová ismét tízezreket várnak. A Boldogasszony-zarándokvonatot csütörtökön Váradon és Kolozsváron is fogadták.

Kiss Előd-Gergely 2017. május 31., szerda

Átadták a felújított Biasini-kriptát Kolozsváron

Ünnepélyes keretek közt adták át szerda délután a Házsongárd Alapítvány által helyreállított Biasini-kriptát a kolozsvári Házsongárdi temetőben. Az eseményen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nyitotta az ünnepi beszédek sorát.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. május 31., szerda

Veszélyes Kolozsvár népszerűsége

Nem biztos, hogy jót tesz Kolozsvárnak a népszerűség: szakértők szerint a lakosság gyarapodása túlterheli az infrastruktúrát, a városvezetés pedig nem tud lépést tartani a növekedési ütemmel. A következő években a magyarság aránya is csökkenhet.