HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 17., csütörtök

Románia megtámadta az EU bíróságán a Minority SafePack bejegyzését

Az ígéretek ellenére bíróságon támadta meg Románia kormánya a Minority SafePack bejegyzését rögzítő határozatot – a keresetet még Sorin Grindeanu volt miniszterelnök írta alá.

Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 13., vasárnap

Közkinccsé vált a Kolozsvári Magyar Napok, a román közösséget is képes megszólítani

Megváltoztatta a magyar közösség életét a Kolozsvári Magyar Napok, egy egész közösség ünnepévé nőtte ki magát – fogalmazott Gergely Balázs főszervező a Krónikának. Kiemelte, külön öröm, hogy a rendezvény meg tudja szólítani a román közösséget is.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 12., szombat

Szalay Lajos Biblia-ábrázolásai a Bánffy-palotában

Szalay Lajos Biblia-ábrázolása nem merül ki puszta illusztrációban, a Kossuth-díjas magyar grafikus ugyanis kiemelten azokat a bibliai történeteket dolgozza fel, amelyekben az ember sorsfordító döntéshelyzetbe kerül.

Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 09., szerda

Teret hódító, megújuló Kolozsvári Magyar Napok

Tovább terjeszkedik, több mint 500 programot kínál idén az augusztus 13–20. között zajló Kolozsvári Magyar Napok, amely közkinccsé vált az elmúlt években.

Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 09., szerda

Kolozsvári kisokos ingatlantranzakciókhoz

Kolozsváron 2016-ban 468 millió euró értékben cseréltek gazdát különböző ingatlanok, ez 28 százalékkal több, mint 2015-ben.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely , Bede Laura 2017. augusztus 08., kedd

Untold: 330 ezer bulizó, 50 panasz Kolozsváron

Mintegy 50 panasz érkezett az Untold fesztivál ideje alatt a kolozsvári önkormányzathoz, valamennyi a hangerőt kifogásolta – mondta el lapunk megkeresésére Iulia Perșă, a városháza szóvivője.

Bíró Blanka , Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 08., kedd

Egekbe szöknek az ingatlanárak: Kolozsvár vezet, de Sepsiszentgyörgy is drágul

Egyre mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak, akik Sepsiszentgyörgyön vagy Kolozsváron szeretnének lakást vásárolni. A közvetítők abban bíznak, a következő időszakban valamennyire stabilizálódik a piac.

Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 07., hétfő

Székelyföldről jövet is többnyelvű kolozsvári helységnévtábla fogadja az utazókat

Kolozsvár Torda felőli bejáratához is kikerült a többnyelvű helységnévtábla hétfőn, így a kincses város hét bejárata közül immár háromnál olvasható magyarul is a város neve.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 06., vasárnap

Oláh Emese: a tisztség eszköz, ami a célt szolgálja

A Kolozsváron élő magyar emberek problémái nem feltétlenül etnikum-specifikusak – állítja interjúnkban Oláh Emese. Az alpolgármester szerint a város magyar közössége megélheti és megőrizheti magyarságát a kincses városban.

Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 03., csütörtök

A Kolozsvár Aréna mellé „csúsztatnák” a tervezett korcsolyapályát

Az eredetileg a sétatéri tó helyére tervezett korcsolyapályát inkább a Kolozsvár Aréna melletti 1800 négyzetméteres telken építené meg a kolozsvári városháza.

Kiss Előd-Gergely 2017. augusztus 03., csütörtök

Új „házirend” a kolozsvári zöldség- és gyümölcsárusoknak

A kolozsvári önkormányzat felszámolná a járdai kirakodóvásárokat, és szigorú feltételeket szabott a zöldség- és gyümölcsárusoknak. Az érintettek nem örülnek az új „házirendnek”.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. július 31., hétfő

„Újranyomott” tankönyvmizéria: sok kiadványra kell új licitet kiírni

Több tankönyvre is új licitet kell kiírnia a minisztériumnak, így idén ősszel is több tárgyból várni kell a kiadványokra. Ellenben ötödik osztályban elkészült a specifikus román tankönyv, közölte a Krónikával Kovács Irén Erzsébet oktatási államtitkár.

Kiss Előd-Gergely 2017. július 28., péntek

Kifogásolják a szakemberek a sétatéri tóra tervezett korcsolyapályát

Két korcsolyapálya-projektet is közvitára bocsát ősszel a kolozsvári polgármesteri hivatal. A sétatéri tóra tervezett építményt több okból sem támogatják a szakemberek.

Kiss Előd-Gergely 2017. július 23., vasárnap

Ráfér a biztatás a Torda–Szászsebes-sztráda egyes szakaszainak építőire

Őszre elkészülhet a Torda–Szászsebes-autópálya Tordától Nagyenyedig tartó része – ígérte legutóbbi helyszíni terepszemléje után Răzvan Cuc közlekedésügyi miniszter.

Bálint Eszter , Kiss Előd-Gergely 2017. július 21., péntek

Székelyföldön a kevés is elég

Mostohán bánt Bukarest Hargitával és Kovásznával: a két székely megye lényegesen kevesebb finanszírozást kapott, mint a hasonló méretű régiók. Borboly Csaba közölte, nem is kértek többet, és Tamás Sándor szerint sem történt hátrányos megkülönböztetés.

HIRDETÉS
Kiss Előd-Gergely 2017. július 18., kedd

Tízmillió lejből újítják fel a kolozsvári Tűzoltótornyot

Többek között a kolozsvári Tűzoltótorony felújításáról döntött keddi ülésén a helyi képviselő-testület: a beruházás 10,2 millió lejbe kerül, a kivitelezőnek pedig egy éve lesz korszerűsíteni a műemlék ingatlant.